Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa rozlúči s tímom Cannondale v Japonsku. Nebude chýbať ani elita

Slovenský cyklista Peter Sagan by mal absolvovať aj tento rok exhibičné kritérium v japonskej Saitame. Pre dvadsaťštyriročného Žilinčana by to malo byť posledné vystúpenie v tíme Cannondale, od budúceho roku bude jazdiť vo farbách zoskupenia Tinkoff-Saxo.

25.09.2014 20:47
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V Saitame sa predstavia aj prví dvaja muži celkového hodnotenia na tohtoročnej Tour de France – víťazný Vincenzo Nibali a druhý Jean-Christophe Péraud. Okruh by mal vyhovovať vrchárskym špecialistom – nemali by chýbať Rafal Majka, Michael Rogers, Christopher Froome či Alessandro De Marchi. Z elitných špurtérov by mali do Japonska zavítať aj Marcel Kittel, Alexander Kristoff a Arnaud Démare.

Celkovo bude súťažiť 32 cyklistov z ôsmich tímov z TdF 2014 a 32 japonských jazdcov z miestnych popredných zoskupení. Hlavné preteky budú mať dĺžku 60 km, takže cyklisti absolvujú trojkilometrový okruh 20-krát. Vynovená trať dovedie jazdcov na cieľovú rovinku pred tribúnu v Saitama Super Arena pre 4000 divákov. Informáciu prinieslo oficiálne konto Tour de France na Facebooku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Cannondale