Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štybar mal na Eneco Tour nepríjemný pád

Český cyklista Zdeněk Štybar mal v závere 4. etapy pretekov Eneco Tour ťažký pád, z ktorého vyviazol bez vážnejších zranení.

15.08.2014 11:22
debata

Lekári ho museli dlho ošetrovať priamo na ceste, mal zakrvavenú tvár a nohy. Štybar sa s ďalšími jazdcami snažil vyhýbať inému pádu v strede cesty, ale v pelotóne sa nechal vytlačiť ku kovovým zábranám a vo vysokej rýchlosti narazil do jednej z nich, bicykel mu vyletel vysoko do vzduchu a on dopadol tvárou na asfalt. Dvadsaťosemročnému cyklistovi museli zašiť rozbitú hlavu, v sanitke ho odvážali v stabilizovanej polohe so stabilizátorom krčnej chrbtice a čaká ho operácia chrupu, keďže pri páde prišiel o pár zubov.

Vyšetrenia v nemocnici v Roeselare potvrdili, že Štybar nemá nič zlomené, ale noc strávil na lôžku pod dohľadom lekárov. Pred pádom bol jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step vo výsledkoch Eneco Tour na 5. mieste. Jeho víťazstvo v druhej etape do Vlijmegenu bolo pre družstvo OPQS jubilejné päťdesiate v sezóne. „Výsledky vyšetrení ukázali hlboké rany v hornej a spodnej pere a vybité zuby. Viaceré vyšetrenia potvrdili, že nemá nič zlomené a nie je ani poškodený mozog,“ píše sa v stanovisku tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Štybar