Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kreuzigera dočasne dištancovali, na Okolo Poľska štartovať nemôže

Čech Roman Kreuziger sa len 21 hodín pred štartom pretekov Okolo Poľska dozvedel, že mu antidopingová komisia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) dočasne zastavila činnosť.

02.08.2014 21:38
Amstel Gold, Kreuziger Foto: ,
Roman Kreuziger.
debata (1)

Jazdec tímu Tinkoff-Saxo pre nezrovnalosti v biologickom pase nebude môcť súťažiť až do vyriešenia prípadu. Podľa webu iDnes.cz prvýkrát týmto spôsobom suspendovali športovca, ktorého hodnoty neprekročili povolené individuálne medze.

„Ide o účelové rozhodnutie, aby som nemohol štartovať. Je to v rozpore s predpismi UCI. Čo najskôr sa proti dočasnej suspendácii odvolám na Športovom arbitrážnom súde. Trvám na nevine. Nemajú právo ma suspendovať,“ vyhlásil v rozhovore pre iDnes.cz Kreuziger, ktorý už bol v Gdansku pripravený na štart Okolo Poľska. O rozhodnutí UCI sa dozvedel krátko po 16.00 h.

„Vedel som, že hrozí nejaké riziko. Nepáčilo sa im, že som sa naraz rozhodol zasa pretekať. Čakali sme ich reakciu v piatok ešte pred odletom. Do konca úradných hodín UCI v piatok sa neozvali, brali sme to tak, že sa nič nedeje,“ doplnil pre iDnes.cz Kreuziger.

Pre nezrovnalosti v biologickom pase nemohol český cyklista pretekať už na Tour de France. Ide o abnormality z rokov 2011 a 2012, keď pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013.

Kreuziger nechal svoje hodnoty preveriť dvojicou expertov, podľa ktorých nie je o čom diskutovať. Dvadsaťosemročný jazdec popiera akékoľvek dopingové previnenie. Najlepším výsledkom solídneho vrchára Kreuzigera v tejto sezóne bolo tretie miesto na podujatí Tirreno-Adriatico.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Poľska #Roman Kreuziger