Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan: Druhé miesta sú asi môj osud. Mnohí by za ne boli vďační, ale ja nie

Slovenský cyklista Peter Sagan bol vo štvrtok opäť máličko od zisku etapového vavrínu na Tour de France. Dvanásta etapa zaviedla pelotón do Saint Étienne a v uliciach tohto mesta 24-ročný šprintérsky líder tímu Cannondale opäť rozbehol skvelú koncovku s jedinou "chybičkou krásy".

17.07.2014 20:32
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v pelotóne počas 12. etapy Tour de France.
debata (1)

V samom závere sa už nedostal pred Nóra Alexandra Kristoffa z Kaťuše. V prípade Sagana to bolo štvrté druhé miesto na tohtoročnej „Starej dáme“, okrem toho má na konte aj tri štvrté, jednu piatu a jednu deviatu pozíciu.

„Veľa pretekárov v pelotóne by bolo vďačných za toľko druhých miest, ale ja nie. Môj tím zorganizoval šprintérsky finiš a všetko bolo dobré až do méty 3 km pred cieľom. Kristoff to však v samom závere urobil lepšie ako ja. Je to asi môj osud byť na tohtoročnej Tour druhý,“ povedal v cieli Peter Sagan pre akreditované médiá.

Tranzitná etapa pred piatkovým príchodom do Álp bola nadlho zároveň poslednou, keď sa mohli šprintéri uchádzať o víťazstvo. Teraz čakajú na pelotón TdF Alpy, potom Pyreneje a nakoniec šprintérsky dojazd v Paríži. Sagan však nezúfa. So ziskom 341 bodov je suverénnym lídrom bodovacej súťaže a svoju pozornosť teraz obracia vyložene na to, aby ho aj tretí raz dekorovali na konci Tour zeleným dresom pre najlepšieho šprintéra.

„Som tu pre zelené tričko a uvedomujem si to. Teraz som možno viac unavený ako ostatní šprintéri, ale pokúsim sa ho udržať,“ dodal Sagan.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2014