Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlažobné kocky na Tour by som si užil, tvrdí legendárny Merckx

Legendárny belgický cyklista Eddy Merckx pri stredajšej piatej etape Tour de France ľutoval, že si sám nemôže vyskúšať úseky na dlažobných kockách.

10.07.2014 13:28
Vincenzo Nibali Foto: ,
Piata etapa Tour de France cyklistov poriadne otestovala. Vincenzo Nibali (v žltom) na dlažobných kockách zvýšil náskok na čele priebežného poradia.
debata

Päťnásobného víťaza pretekov zaujal Talian Vincenzo Nibali, ktorý aj napriek nepriaznivým podmienkam v náročných úsekoch útočil.

Organizátori kvôli dažďu a obavám o bezpečnosť na poslednú chvíľu vyradili dva z deviatich úsekov z pretekov Paríž-Roubaix, túto časť by si ale trojnásobný šampión z jednodňového podujatia najviac užil. „Samozrejme, na kockách na tohtoročnej Tour by som sa veľmi rád prešiel,“ povedal Merckx v rozhovore pre server Cyclingnews.com.

Šesťdesiatdeväťroč­ný Belgičan by zrejme poňal etapu ako Nibali, ktorý útočil a v boji o žlté tričko zvýšil náskok o takmer dve minúty. „Je neuveriteľné, čo na kockách predvádzal. Bol naozaj dobrý,“ chválil jazdec prezývaný Kanibal talianskeho pretekára z tímu Astana.

Merckxovi sa nebezpečné podmienky páčili. „Bol to neskutočný a úžasný deň so všetkými tými kockami a dažďom. Je smola, čo sa stalo Chrisovi Froomovi, ale taký je život,“ pripomenul britského obhajcu titulu, ktorý po dvoch stredajších pádoch zo Tour odstúpil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France 2014 #Eddy Merckx #Vincenzo Nibali