Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan vyhral 3. etapu na Okolo Švajčiarska, presadil sa v špurte

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov kategórie World Tour Okolo Švajčiarska, ktorá viedla zo Sarnenu do Heidenu a merala 203 km.

16.06.2014 18:00 , aktualizované: 19:55
Peter Sagan, Okolo Švajčiarska Foto: ,
Peter Sagan sa teší z etapového víťazstva Okolo Švajčiarska.
debata

Dvadsaťštyriročný Žilinčan sa presadil v šprintérskej koncovke pred Švajčiarom Michaelom Albasinim a Kolumbijčanom Sergiom Henaom. Víťaz získal do rebríčka UCI 6 bodov.

„Dnešná etapa bola veľmi náročná, po celý čas ťahali jazdci z Omegy, neskôr sa pridali aj iní. Vyskytli sa aj nejaké úniky, bolo to hore – dolu, také dvoj- až trojkilometrové kopce. Cítil som sa v pohode, moji kolegovia z tímu ma podržali vpredu, ale záver do kopca bol ťažký. V špurte to napokon dopadlo dobre napriek tomu, že ma jeden z jazdcov ‚zavrel.‘ Urobil som menšiu chybičku a nevyrazil som o čosi skôr. Dokázal som však v samom závere dať do špurtu maximum a som rád, že som zvíťazil. Poďakovanie patrí celému tímu. Som v pohode a už sa teším na ďalšie etapy,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Saganovi dokonale sadlo technické a stúpajúce vyvrcholenie tejto kapitoly podujatia. Na Tour de Swiss je to dovedna už jeho deviaty etapový úspech a zároveň to bola šiesta víťazná koncovka pretekov v tomto roku. V celkovom poradí sa Sagan posunul zo štvrtého na tretie miesto a náskok lídra Nemca Tonyho Martina (Omega Pharma Quick-Step) stiahol na 14 sekúnd. Rovnako si slovenský cyklista upevnil vedúce postavenie v bodovacej súťaži a navliekol si opäť na seba bodkované tričko jej lídra. Na čele má komfortný náskok 21 bodov pred Albasinim a 22 bodov pred Holanďanom Baukem Mollemom.

V utorok majú cyklisti na Okolo Švajčiarska pred sebou 4. etapu so štartom v Heidene a cieľom v Ossingene merajúcu 160 km. Jej záver by mal vyhovovať šprintérom. „Zajtra to budem mať ťažšie proti čistokrvným šprintérom, ale principiálne sa opäť pokúsim o víťazstvo,“ cituje Sagana server pretekov Tour de Suisse.

Okolo Švajčiarska – výsledky:

3. etapa: (Sarnen – Heiden, 203 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:22:09 h, 2. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 3. Sergio Henao (Kol.) Sky, 4. Bauke Mollema (Hol.) Belkin, 5. Cadel Evans (Aus.) BMC, 6. José Joaquín Rojas (Kol.) Movistar – všetci v rovnakom čase ako víťaz,… 153. Martin Velits (SR) Omega Pharma – QuickStep +15:25

Poradie po 3. etape: 1. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma – QuickStep 10:44:34 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Shimano +6 s, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale +14, 4. Bauke Mollema (Hol.) Belkin +17, 5. Tom Jelte Slagter (Hol.) Garmin Sharp +23, 6. Davide Formolo (Tal.) Cannondale +27,…156. Martin Velits (SR) Omega Pharma – QuickStep +35:05.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Švajčiarska 2014