Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Contador: Bolo by skvelé, keby k nám prišiel Sagan

Španielsky cyklista Alberto Contador by privítal, ak by sa v budúcnosti jeho kolegom v tíme stal Slovák Peter Sagan.

11.06.2014 16:59
Alberto Contador Foto: ,
Alberto Contador.
debata

Dvojnásobný víťaz Tour de France Contador je lídrom zoskupenia Tinkoff-Saxo pre etapové preteky. Pred začiatkom stredajšej 4. etapy pretekov Critérium du Dauphiné Contador na adresu Sagana pre špecializovaný server cyclingnews.com poznamenal: „Bolo by to skvelé, keby sa k nám pridal Sagan. Je to jazdec, ktorý má ohromnú silu, veď povyhrával už množstvo pretekov.“

Podľa viacerých zdrojov v zákulisí svetovej cyklistiky by sa mal súčasný líder tímu Cannondale Sagan v budúcej sezóne stať naozaj členom silného zoskupenia ruského miliardára Olega Tinkova, ale zatiaľ nič nie je spečatené podpisom na papieri. Ani nemôže byť. Oficiálne kontrakty môžu svetové cyklistické tímy s jazdcami podpisovať až po 1. auguste.

„Všetci v tíme by sme ho radi privítali medzi sebou. Dokáže kontrolovať preteky a víťaziť v záveroch etáp,“ pridal ďalšiu pochvalu Contador, ktorý je momentálne na 2. mieste v pretekoch Critérium du Dauphiné. Skúsený 31-ročný Španiel si vie predstaviť aj spoluprácu s o sedem rokov mladším Slovákom na pretekoch, akými sú Tour de France, hoci zameranie Sagana je iné ako v jeho prípade.

„V roku 2012 pomohol Sagan svojmu kolegovi z tímu Vincenzovi Nibalimu k celkovému 3. miestu na Tour de France a sám získal zelený dres najlepšieho šprintéra. Takýto druh spolupráce by teda bol možný aj v našom prípade,“ zamyslel sa Contador.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Alberto Contador