Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan je spokojný aj s tretím miestom a tvrdí, že je v dobrej kondícii

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale je spokojný s 3. miestom na pretekoch WorldTour Gent - Wevelgem.

30.03.2014 21:58
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

Na 233 km na belgických cestách ho zdolali len Nemec John Degenkolb a Francúz Arnaud Demare. V závere sa rozhodovalo v špurte vedúcej skupiny. Saganovi sa nepodarilo obhájiť na pretekoch vlaňajšie prvenstvo.

„S tretím miestom som spokojný. Bol to dobrý špurt, aj keď som možno v závere vyštartoval trošku skôr. Dokončil som však preteky bezpečne a hlavne bez pádu. Moji tímoví kolegovia odviedli skvelú prácu vo všetkých krušných chvíľach, no najmä v závere. Degenkolb bol silný, ‚sedel‘ na mojom kolese a nakoniec ma predbehol. Špurty to sú vždy hádanky, hlavne, ak je v balíku množstvo dobrých jazdcov a vy máte už v nohách 230 km. Som šťastný za pódiové umiestnenie a za ten dobrý pocit, aký som mal. Myslím, že som mal šancu vyhrať, ale nie som sklamaný – bol to dobrý deň,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Na slovenského cyklistu v službách tímu Cannondale teraz čaká ďalší z vrcholov jarnej časti sezóny, na budúci týždeň v nedeľu sa postaví na štart Okolo Flámska. Počas týždňa sa chce na belgickú klasiku čo najlepšie pripraviť. „Výsledky, ktoré som dosiahol v Harelbeke a dnes na Gent-Wevelgem, dokazujú, že moja kondícia je dobrá. Som presvedčený, že som schopný podať dobrý výkon, tak ako aj môj tím,“ doplnil Peter Sagan, ktorému vo svetovom rebríčku UCI momentálne patrí 2. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan