Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cyklistický talent Kolář je pred veľkou premiérou v napätí

Slovenský cyklista Michael Kolář z tímu Tinkoff-Saxo absolvuje veľkú premiéru už na úvodných pretekoch WorldTour v roku 2014 Tour Down Under v Austrálii.

18.01.2014 13:48
Michal Kolář Foto:
Michal Kolář.
debata

„Momentálne sú v Austrálii požiare z veľkého tepla a silného vetra. Teraz dokonca organizátori niečo hovorili, že je možno ohrozený aj štart prvej etapy z Nuriootpy do Angastonu (135 km) severne od mesta Adelaide. Uvidíme… Mimochodom pre extrémne teploty musíme skoro ráno vstávať, aby sme o siedmej vyrazili na tréning. Potom je to už pokojné, máme dostatok času na oddych a masáž. Väčšinou sa zdržiavame len v hoteli, lebo von sa v tých horúčavách ani nedá ísť,“ vyslovil sa 21-ročný slovenský cyklista Michael Kolář z tímu Tinkoff-Saxo, ktorý je na Tour Down Under pod vedením manažéra Fabrizia Guidiho a s jazdcami ako Nicki Sörensen, Jay McCarthy, Michael Andersen, Nikolaj Trusov, Christopher Jensen a Rory Sutherland.

„Mojou úlohou bude pomáhať našim lídrom na celkové poradie. Musím však povedať, že mi dali aj voľnú ruku do šprintov, čo znamená, že v rovinatých etapách, ak budem na to mať, mi budú pomáhať vytvoriť čo najlepšiu pozíciu v závere. Neviem, čo očakávam od premiéry. Som trochu v napätí, aké to bude, ako to dopadne, ale bol by som veľmi rád, keby som predviedol na podujatí nejaký dobrý záblesk. Partia je výborná, od každého jedného som dostal nejakú radu, ale teraz už si to musím upratať v hlave sám. Momentálne sa cítim dobre, aj keď ten časový posun a horúčavy vplývajú na organizmus. Verím, že na štarte prvej etapy v utorok budem v poriadku a premiéra dopadne dobre,“ dodal slovenský talent Michael Kolář.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Kolář