Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Armstrong potrebuje zázrak

Lance Armstrong musí začať čarovať, aby sa zmenil jeho doživotný zákaz súťažnej činnosti za cyklistickú minulosť pošpinenú dopingom.

12.11.2013 14:17
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata

Priestor na skrátenie trestu nevidí ani dosluhujúci prezident Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) John Fahey. „Považujem to za dané a nemenné, muselo by sa stať niečo blízke zázraku, aby sa prípad pohol,“ povedal Austrálčan, ktorého na johannesburskej Svetovej konferencii o dopingu v športe nahradí pravdepodobne Craig Reedie.

Armstrong v exkluzívnom rozhovore pre BBC pripustil ochotu spolupracovať na odhaľovaní skutočného rozsahu dopingu v cyklistike, ale iba pod podmienkou „férového“ prístupu. Američan žiada, aby sa s ním zaobchádzalo rovnako ako s ostatnými hriešnikmi. Fahey by s ním zľutovanie nemal.

„Vôbec nespolupracoval, proti obvineniam sa nebránil. Ani náznak, že by ponúkol svoju pomoc,“ povedal Fahey. Podľa neho by prípad musela otvoriť Antidopingová agentúra USA (USADA), ktorá na neho ako prvá uvalila exemplárny trest.

Fahey vyzdvihol iniciatívu nového prezidenta Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Briana Cooksona zostaviť nezávislú komisiu, ktorá by odkryla, ako hlboko v odvetví je doping zakorenený. „Verím, že to bude otázka týždňov, nie mesiacov. Čaká ich veľa práce. Ale dobrá vôľa sa cení,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #armstrong #Zázrak #doping skrátenie trestu