Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valach riskoval, aby bol Saganovi po ruke

Podľa trénera slovenskej reprezentácie v cyklistike Jána Valacha nemôže byť nikto sklamaný zo šiesteho miesta Petra Sagana na majstrovstvách sveta vo Florencii.

30.09.2013 08:43
MS v cyklistike Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Žilinčan opäť potvrdil príslušnosť k svetovej špičke, v nedeľu sa od neho v Toskánsku trocha odklonilo aj športové šťastie.

„Majstrovstvá sveta sú vždy ťažké preteky, nebývajú rozhodnuté do posledného kola. Španieli prišli v silnej zostave, mali všetko dobre rozohrané, a prehrali majstrovstvá sveta na posledných dvesto metroch. Viacero krajín odchádza z tohto šampionátu smutných a nešťastných,“ uviedol Ján Valach.

Slováci nastúpili na štart šampionátu v šesťčlennom zložení. Do cieľa prišiel iba Peter Sagan. Po pádoch odstúpili Peter a Martin Velitsovci i Juraj Sagan, technické problémy mal Patrik Tybor a veľkú stratu na najlepších nabral Matej Jurčo. Celá slovenská taktika bola šitá na Petra Sagana. „Záver v Petrovom podaní bol dôsledkom začiatku pretekov na okruhoch. Chalani boli vpredu pri sebe, postupne spadli štyria. V každom kole sa padalo, Peter musel doháňať stratu. V závere zrýchlili štyria ľudia, urobili si náskok. Na tejto technickej trati to bolo potom už mimoriadne náročné dobehnúť,“ tvrdí Ján Valach, ktorý sledoval priebeh pretekov v televízii v mechanickom vozidle.

Počas jazdenia niekoľkokrát zariskoval. Keďže mal nevýhodné číslo 26, v kolóne musel byť až na tejto pozícii. V prvom okruhu preto nestíhal pomôcť lídrovi slovenského tímu, ktorý mal technické problémy s prehadzovačom. Blízko bolo depo, kde Saganovi vymenili celý bicykel. Valach mal len sprostredkované informácie, keďže v nedeľu sa nemohli používať vysielačky ako na iných pretekoch. Rádiokomunikačné zariadenia by uľahčili komunikáciu medzi jazdcami a manažérmi v autách. „Pri zjazde v prvom kole som sa pristavil pri Jurajovi Saganovi a Martinovi Velitsovi a povedali mi, nech letím dopredu, že mal problém Peter. Kým dôjdem s číslom 26 za pelotón, je už dosť neskoro. Potom som sa snažil pred zjazdmi skočiť na tretiu či piatu pozíciu v kolóne, aby som bol vpredu v prípade nejakého problému. Uvidíme, čo na to povedia rozhodcovia,“ doplnil Ján Valach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS #florencia #Valach