Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan o Montreale: Vycítil som, že ostatní sú trochu unavení

Najprv skvelý triumf a potom návšteva prípravného zápasu NHL. Slovenský cyklista Peter Sagan ovládol Grand Prix Cycliste de Montréal (205,7 km).

16.09.2013 14:01
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan oslavuje svoj triumf v Montreale.
debata

V pretekoch, ktoré sa zaratúvajú do seriálu WorldTour dosiahol už 22. víťazstvo v kalendárnom roku 2013 a neskôr si naživo pozrel hokejový duel Montreal – Buffalo (4:5 po nájazdoch). „Som nesmierne rád, že sa mi podarilo zvíťaziť, pretože v piatok mi to v Québecu akosi nevyšlo, čo bola aj moja chyba. Prišli sme s tímom na preteky v Kanade s cieľom uspieť a vyšlo to na druhý pokus,“ uviedol slovenský cyklista.

Sagan zväčša zvykne v pretekoch vyčkávať až do poslednej chvíle. V záverečných metroch sa potom vyrúti dopredu a odstaví šprintérsku konkurenciu. Tentoraz však zvolil iný spôsob boja, zaútočil oveľa skôr. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa 5,5 km pred cieľom odpútal od hlavného poľa, utvoril si až dvadsaťsekundový náskok a sólovou jazdou napokon triumfoval bez väčších problémov. Druhý v cieli Simone Ponzi za ním zaostal o 4 sekundy.

Peter Sagan predviedol fanúšikom v cieli aj... Foto: SITA/AP, Ryan Remiorz
Peter Sagan Peter Sagan predviedol fanúšikom v cieli aj jazdu na zadnom kolese.

„Spolupracovať so mnou nechcel nikto, tak som sa na poslednom kopci pred cieľom rozhodol pre samostatný únik a napokon to vyšlo. Musím sa poďakovať celému tímu za odvedenú prácu. Myslím si, že príprava v zámorí sa vydarila, splnila cieľ a verím, že moja forma sa prejaví aj na blížiacom sa svetovom šampionáte,“ vravel Sagan.

Pre špecializovaný server VeloNews ešte slovenský cyklistický šampión doplnil: „Prečo som sa rozhodol zaútočiť na poslednom kopci? Vycítil som, že ostatní na čele sú trochu unavení. Ja som sa cítil veľmi dobre, preto som to skúsil. Je to veľké víťazstvo pre mňa aj Cannondale. A najmä perfektný test pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Taliansku.“

V Toskánsku si to cyklistická svetová špička rozdá o majstrovské tituly v dňoch 22.- 29. septembra. Peter Sagan by sa mal predstaviť iba v záverečných pretekoch s hromadným štartom v nedeľu 29. septembra. S nemalými ambíciami.

Pozrite si záverečné metre pretekov a Saganovu oslavu víťazstva.
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Montreal