Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Sagan. V prológu deklasoval konkurenciu

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral utorňajší večerný prológ na 7,3 km na pretekoch Okolo Alberty. Jazdec tímu Cannondale v Edmontone potvrdil, že mu krátke a technické časovky sedia.

04.09.2013 08:34
Sagan, pódium, radosť Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V uliciach mesta na trati s dvanástimi ostrými zákrutami, dlhším klesaním a kilometrovým ľahším stúpaním bol suverénny a súperov jasne zdolal. Prológ zvládol Sagan za 8:28 min a bol o 13 sekúnd rýchlejší ako Austrálčan Rohan Dennis. Tretí skončil s odstupom ďalšej sekundy Švéd Tobias Ludvigsson. Adepti na celkové prvenstvo Cadel Evans a Ryder Hesjedal zaostali a obsadili 4., resp. 10. miesto.

Peter Sagan sa v stredu oblečie v prvej etape z Strathcona County do Camrose (158,1 km) do líderského dresu. Preteky Okolo Alberty patria do kategórie 2.1 kalendára UCI a neprideľujú sa na nich body do svetového rebríčka. Pre Sagana slúžia ako príprava na majstrovstvá sveta vo Florencii.

„Už od rána som cítil, že to môže dopadnúť dobre a napokon som aj vyhral. Bol to náročný deň, pretože hneď ráno pred raňajkami sme sa boli jednu hodinu previezť na bicykloch. Štartoval som až večer o 20:09 h. Prológ mi celkom sedel, bol dosť náročný, aj celkom technický. Som veľmi rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. Uvidíme, či sa mi podarí udržať líderský dres, lebo som počul, že etapy budú dosť veterné, takže musíme byť v strehu, aby nám neušla nejaká väčšia skupina,“ sprostredkoval pre agentúru SITA slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky – cyklistické preteky Okolo Alberty:
Prológ (Edmonton, 7,3 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 8:28 min, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin-Sharp +13, 3. Tobias Ludvigsson (Švéd.) Argos-Shimano +14, 4. Cadel Evans (Aus.) BMC +20, 5. Brent Bookwalter (USA) BMC +21, 6. Chad Haga (USA) Optum p/b Kelly Benefit Strategies +23

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #víťazstvo #alberta