Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cavendish nahnevane vzal novinárovi diktafón

Britský cyklista Mark Cavendish s hnevom zobral nahrávacie zariadenie reportéra, ktorý sa ho opýtal na kolíziu s Holanďanom Tomom Veelersom v závere utorňajšej 10. etapy pretekov Tour de France.

09.07.2013 20:16 , aktualizované: 22:42
Mark Cavendish Foto: ,
Výkon Marka Cavendisha na 10. etape Tour de France sledovali aj nadšené mníšky.
debata (7)

Novinár agentúry Associated Press položil Cavendishovi otázku, či bol na vine pri páde jazdca zoskupenia Argos-Shimano Veelersa. Britský jazdec následne schmatol novinárov diktafón a umiestnil ho do autobusu jeho tímu Omega Pharma-Quick Step. Po niekoľkých sekundách reportérovi zariadenie vrátili. „Bola to moja chyba,“ povedal po bleskovom odcudzení diktafónu Cavendish.

Dvadsaťosemročného Cavendisha jury nepotrestá za kolíziu s Holanďanom Veelersom, ku ktorej došlo približne 150 m pred cieľom. „Nie je pravda, že som úmyselne postrčil jazdca; navyše takého, ktorý sa nezapojil do špurtu. Dúfam, že @tom_veelers je v poriadku,“ uviedol Cavendish prostredníctvom konta na sociálnej sieti Twitter.

Víťazom etapy, ktorá viedla zo Saint Gildas des Bois do Saint Mala a merala 197 km, sa stal Nemec Marcel Kittel. Dvadsaťpäťročný rodák z Arnstadtu sa v hromadnom špurte pelotónu presadil pred krajanom Andrém Greipelom a práve Cavendishom.

7 debata chyba