Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

10. etapa TdF: Po dni voľna budú opäť v pohotovosti šprintéri

Po dvojdňovej horskej porcii v Pyrenejach a zaslúženom dni voľna nasleduje na Tour de France rovinatá 10. etapa a ďalšia príležitosť ukázať sa pre najlepších šprintérov.

09.07.2013 08:02
Peter Sagan, radosť Foto: ,
Bude sa Peter Sagan takto tešiť aj v cieli 10. etapy?
debata

Počas 197 km zo Saint Gildas des Bois do Saint Malo čaká na pelotón len jedna ľahšia vrchárska prémia 4. kategórie (Cote de Dinan, 142 km) a 15 km predtým bodovaný šprint v Le Hinglé.

Cieľové mesto, prístav Saint Malo, je vyhľadávaným miestom turistov na pobreží Bretónska so stredovekým hradom, pod ktorým sa bude finišovať.

Etapa by mohla byť vítanou možnosťou pre Petra Sagana upevniť si líderské postavenie v súťaži o zelený dres a zaútočiť aj na druhý etapový triumf na tohtoročnej Tour. S myšlienkou na víťazstvo však budú zrejme vstupovať do etapy aj Mark Cavendish, André Greipel a Marcel Kittel, ktorí už tiež raz úspešne finišovali v storočnicovej Tou­r.

„Nie je jednoduché jazdiť po bretónskych cestách, ktoré sa kľukatia a točia. Dá sa očakávať už veľmi ostrý štart etapy. Viaceré tímy sa budú snažiť poslať svojich cyklistov do úniku. Záverečný finiš pod hradbami môže byť veľmi príťažlivý,“ myslí si bývalý britský cyklista Barry Hoban, ktorý v 60. a 70. rokoch 20. storočia vyhral osem etáp na Tour de France.

Etapa štartuje o 12.50 h a príchod najlepších do cieľa sa očakáva po pol šiestej podvečer.

tour-infografika-10etapa
debata chyba