Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rýchlik Sagan: v Belgicku nedal súperom šancu!

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral preteky De Brabantse Pijl – La Fléche Brabanconne v Belgicku.

10.04.2013 20:23
sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (11)

V záverečnom šprinte do kopca 200 km dlhých pretekov tesne zdolal úradujúceho majstra sveta Philippa Gilberta.

Niekoľko kilometrov pred cieľom zaútočila dvojica Belgičanov Maes – van Amermaet, ale svoj únik nedotiahli do úspešného konca. V poslednom kilometri sa na nich dotiahol práve Sagan, ktorý mal za chrbtom Gilberta.

V posledných stovkách metrov prvý zaútočil skúsený belgický cyklista, ale Sagan dokázal kontrovať. V záverečných metroch mal Slovák viac síl a súpera tesne zdolal.

Sagan sa najbližšie predstaví fanúšikom cyklistiky v nedeľu, keď sa postaví na štart Amstel Gold na holandských cestách.

„Dnešné preteky som bral skôr tréningovo na dôležité nedelňajšie vystúpenie Amstel Gold Race . Keď som sa však v priebehu etapy cítil v pohode, povedali sme si v tíme, že to skúsime na mňa. V záverečných kilometroch sme sa pätica cyklistov rozhodli stíhať skupinku šiestich uprchlíkov, ktorých sme dostihli dvanásť kilometrov pred cieľom. V závere prišiel predposledný kopec, zjazd, rovina a vedel som, že už nebude nikto ťahať, tak som potiahol. Posledných dvesto metrov bol protivietor, vedel som, že záverečný špurt bude krátky. Napokon som vyštartoval spoza Gilberta, obehol som ho a mám radosť, že som znova zvíťazil. Nehovoriac o tom, že moja forma sa naďalej drží, čo je skvelé pred spomenutými pretekmi Amstel Gold,“ sprostredkoval slová víťazného Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Peter Sagan upútal už pred štartom pretekov Brabantský šíp, keď odovzdal hosteske Maji Leyeovej veľkú kyticu kvetov a verejne sa jej ospravedlnil za gesto na stupňoch pre najlepších po pretekoch Okolo Flámska.

Stalo sa tak pri prezentácii jazdcov. Maja Leyová, ktorá je hosteskou na viacerých belgických cyklistických klasikách, ospravedlnenie i podanie rúk prijala. Viaceré belgické médiá okamžite priniesli informácie, že Sagan sa správal ako skutočný džentlmen.

Leuven – Overijse (200 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:45:06 h, 2. Philippe Gilbert (Belg.) BMC Racing Team čas ako víťaz, 3. Björn Leukemans (Belg.) Vacansoleil-DCM +3 s, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Simon Geschke (Nem.) Team Argos-Shimano obaja +10, 6. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team +12

11 debata chyba