Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si video: Sagan všetkým sľubuje, že nabudúce bude úctivejší

Slovenský cyklista Peter Sagan sa opäť ospravedlnil za svoje gesto na stupni pre víťazov po nedeľňajšom 2. mieste na pretekoch WorldTour Okolo Flámska, tentokrát vo forme videa.

02.04.2013 16:00
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan týmto gestom veľa ľudí pobúril.
debata (8)

Jazdec tímu Cannondale vzbudzuje pozornosť svojimi výkonmi na cestách, ale po nedeli rozdelil fanúšikov na dva tábory. Jeho gesto u niekoho vyvolalo úsmev a u ďalších spôsobilo rozhorčenie či dokonca obvinenie zo sexizmu a obťažovania.

Celý svet obletela snímka, na ktorej 23-ročný Slovák s úškrnom na tvári smerom do objektívov kamier a fotoaparátov ľavou rukou chytil zadok blondíny, jednej z dvoch hostesiek práve gratulujúcej tradičným bozkom víťaznému Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi.

„Ospravedlňujem sa Mayi a všetkým, ktorých sa to dotklo. Dúfam, že každý pochopil, že ma to mrzí. Sľubujem, že sa v budúcnosti budem správať úctivejšie,“ povedal vo videoospravedlne­ní Sagan.

Líder svetového rebríčka UCI sa kajal už aj krátko po zverejnení fotografie. Na Twitteri vysvetľoval, že nechcel nikoho uraziť a bol to z jeho strany len žart: „Nebolo mojím zámerom prejaviť neúctu a nešlo o nerešpektovanie žien na pódiu. Bol to len vtip a je mi ľúto, ak sa to niekoho dotklo.“

8 debata chyba