Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan rozzúril i rozosmial. Slovenský express zatienil skvelého Spartakusa

Slovenský cyklista Peter Sagan síce najslávnejšie preteky v Belgicku, Okolo Flámska, nevyhral, no aj tak vzbudil najviac pozornosti a vášní.

01.04.2013 14:56
Peter Sagan Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan pedáluje počas belgických cyklistických pretekov Okolo Flámska.
debata (93)

Druhé miesto v najpopulárnejšej jarnej klasike je pre 23-ročného Žilinčana vynikajúci výsledok, jeho neúspešné prenasledovanie Švajčiarskeho Spartakusa Fabiana Cancellaru však nezaujalo tak, ako jeho “vyvádzanie“ na bedni pre víťaza. Sagan si totiž podľa mnohých dovolil priveľa, keď mladú hostesku vo chvíli, keď pusou dekorovala švajčiarskeho cyklistu, chytil za zadok.

„Škoda, že Sagan nie je taká trieda ako na bicykli aj mimo neho,“ napísal na Twitteri k počínaniu slovenskej hviezdy britský cyklista a novinár Michael Hutchinson. Jeho komentár vyvolal rôznorodé reakcie.

„Bol som prekvapený, že približne päťdesiat percent odpovedí, ktoré som dostal, bolo v prospech Sagana,“ dodal Hutchinson.

K Britovi sa s odsúdením jazdca tímu Cannondale pridala aj redaktorka stránky cyclingnews.com Jane Aubreyová: „Každý, kto ospravedlňuje Saganovo správanie vzhľadom na jeho vek, by sa mal znovu zamyslieť. Na pracovisku sa to volá obťažovanie.“

Na Saganovi si tiež zgustli anglické denník The Guardian a Independent. „Bolo to vysoko neprofesionálne. Problém je pretrvávajúci sexizmus v tradícii pódiových dievčat,“ konštatuje Guardian.

Sagan sa neskôr za svoje gesto ospravedlnil. „Nebolo mojím zámerom vyjadriť neúctu k žene na stupňoch víťazov. Bol to len vtip. Ospravedlňujem sa, ak niekoho naštval.“

Jeho “pódiové počínanie“ vo veľkom komentujú diskutujúci na športových weboch a tiež glosujú fanúšikovia na sociálnych sieťach. A jeho “prechmat“ mnohokrát aj s dávkou vtipu zneužívajú rôznymi fotomontážami.

Peter Sagan sa na pódiu takto určite... Foto: Twitter
Peter Sagan Peter Sagan sa na pódiu takto určite neprezentoval, je to dielo internetových kreatívcov.
93 debata chyba