Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojkot kvôli Rusom! Českí boxeri budú chýbať na majstrovstvách sveta

Po USA a ďalších štátoch sa nadchádzajúce majstrovstvá sveta v boxe rozhodlo bojkotovať aj Česko. Na blížiace sa MS mužov a žien tak nevyšle svojich reprezentantov.

13.02.2023 17:00
692739266 Foto:
Box je jedným z mála športov, v ktorom budú môcť na majstrovstvách sveta štartovať športovci z Ruska a Bieloruska.
debata (30)

Vedenie Českej boxerskej asociácie (ČBA) sa tak rozhodlo kvôli prístupu medzinárodnej federácie k Rusku a Bielorusku. O rozhodnutí informoval ČTK prezident ČBA Marek Šimák.

„Rovnaké stanovisko, ako Česká boxerská asociácia, sme dávali už v minulosti. Vadí nám to, je to zle. Asociáciu vedie Rus, ktorý je vo veľmi blízkom vzťahu s Putinom a všetko platí Gazprom,“ uviedol Šimák. Ako prvý o rozhodnutí ČBA informoval Rádiožurnál Sport.

Giselle Garciová Čítajte viac Boju o Paríž nestojí nič v ceste. Kuba po 63 rokoch povolila ženský box

Medzinárodná boxerská asociácia IBA je vedené kontroverzne zvoleným ruským prezidentom Umarom Kremljovom. Napriek stále platnému odporúčaniu MOV povolilo návrat na medzinárodnú scénu boxerom z Ruska aj Bieloruska. A to dokonca so všetkými národnými symbolmi a hymnami.

IBA je kvôli rozsiahlej korupcii, nepriehľadnému financovaniu a ekonomickej závislosti na ruskom Gazprome už dlhodobo v konflikte s MOV a jeho odporúčaniami.

Asociácii už bol odobraté aj organizovanie olympijských turnajov a kvalifikácii na podujatia. V tejto súvislosti hrozí boxu do budúcna aj vyradenie z olympijského programu.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #box #vojna na Ukrajine #majstrovstvá sveta v boxe