Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel Krásny René, hviezda nemeckého boxu. Mal také veľké bolesti, že kričal, popísala manželka

René Weller, najúspešnejší nemecký boxer, svoj posledný zápas prehral. Po dlhej a vážnej chorobe zomrel v utorok večer vo svojom byte. Mal 69 rokov, napísal denník Bild s odkazom na správu jeho ženy.

23.08.2023 17:48
René Weller Foto:
René Weller.
debata

„Nechala som ho ísť. V posledných týždňoch to bolo veľmi ťažké. Mal také veľké bolesti, že kričal,“ popísala posledné chvíle jeho manželka Mária.

Slávny boxer trpel od roku 2014 demenciou. Hoci si mnohí ľudia myslia, že pacienti s touto diagnózou prestanú v určitom okamihu dýchať, opak je pravdou, píše web denníka Bild. Ľudia umierajú na vedľajšie účinky ochorenia.

Všetko sa pre nich stáva obtiažnym, v určitom okamihu nemôžu zdvihnúť hlavu, ovládať mimiku. Sú náchylnejší predovšetkým k infekciám, ktoré sa zvyšujú vzhľadom na to, že sú upútaní na lôžko. Majú oslabený imunitný systém a často umierajú na pneumóniu.

René Weller, vyučený kúrenár a zlatník, bol jedným z najúspešnejších nemeckých boxerov, uviedol web mdr.de. S boxom začal ako teenager. Ako amatér bol deväťkrát majstrom Nemecka a druhým na ME. V roku 1983 získal titul majstra sveta v perovej váhe svetovej asociácie WAA a o rok neskôr prvýkrát európsky titul v ľahkej váhe.

O rok neskôr sa stal aj majstrom Európy. Pás stratil až pri svojej piatej obhajobe titulu proti neskoršiemu šampiónovi WBO Gertovi Bo Jacobsenovi. To bola jediná porážka počas jeho profesionálnej kariéry.

Okrem športových úspechov sa preslávil extravagantným vzhľadom a oblečením. V ringu mal na sebe trblietavé šortky s krikľavými odkazmi, na fotkách pózoval polonahý so zlatými reťazami, obklopený dievčatami, alebo na motorke. Vtedajšie médiá mu dali prezývku Krásny René.

Po ukončení športovej kariéry sa niekoľkokrát previnil voči zákonom a bol na štyri a pol roka uväznený za obchodovanie s kokaínom, podnecovanie k falšovaniu dokladov a nelegálne držanie zbraní.

Krásne české vzpieračky v obrazoch Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
České vzpieračky dokazujú, že silový šport a...
debata chyba
Viac na túto tému: #box #René Weller