Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kleinova paráda v UFC v Nashville. Slovenský bojovník zažiaril a umlčal odborníkov

Veľmi cenný úspech dosiahol slovenský bojovník Ľudovít Klein. V úlohe jasného outsidera dokázal eliminovať talentovaného Čiľana Ignacia Bahamondesa.

06.08.2023 07:33
794635546 Foto:
Slovenský bojovník Ľudovít Klein (vpravo) po víťazstve nad Čiľanom Ignaciom Bahamondesom.
debata

Klein svojho súpera podľa verdiktu všetkých rozhodcov porazil na body a po záverečnom vyhlásení mohol oslavovať. Pre bojovníka z Nových zámkoch išlo už o štvrté víťazstvo v UFC z celkovo siedmich duelov, do ktorých nastúpil.

Kleinovi sa ani podľa zámorských expertov moc šancí na víťazstvo nedávalo. Do klietky sa postavil proti nadanému talentu, ktorý si v UFC rýchlo presekával cestu cez mnoho protivníkov. V posledných troch rokoch pritom v UFC nepocítil ani raz trpkosť prehry. V Bridgestone aréne v Nashville sa očakával dominantný výkon Bahamondesa, lenže život mieni a Slovák menil.

Hneď v prvých minútach Klein jednoznačne ukázal, že to také jasné nebude. Rodák z Nových Zámkoch predviedol chladnokrvný výkon a počas celých troch kôl eliminoval súperovu najväčšiu zbraň, nebezpečný postoj.

Bahamondes sa naopak väčšinu zápasu trápil a nemal svoj deň. Nepomáhala mu ani výšková prevaha. A keď to bolo potrebné, Klein jednoducho preniesol boj na zem vďaka čomu získaval ďalšie dôležité body.

Z pohľadu Slováka to bol napokon až nečakane suverénny výkon, ktorým prekvapil aj divákov v zaplnenej hokejovej aréne, kde svoje zápasy v NHL hráva Nashville Predators.

Za pätnásť minút boja nepustil Čiľana do výraznejšej akcie a už v prvom kole mu Klein údermi spôsobil krvavé šrámy. Aj v ďalšom priebehu v úsilí nepoľavil a výsledkom u rozhodcov bola jasná bodová výhra 30–27 a dvakrát 29–28.

„Súper bol veľmi tvrdý, zároveň to bol prvý protivník, ktorý bol mladší ako ja,“ uviedol Klein v pozápasovom rozhovore. „Som veľmi šťastný, pretože som sa pripravoval naozaj tvrdo a dnes som to mohol predviesť. A to že som to neukončil? Nevadí. V hlave som vedel, že vyhrám na body,“ dodal Slovák.

Klein pritom natiahol v UFC sériu bez prehry už na štyri zápasy, pričom nedávny zápas proti Herberovi sa skončil nerozhodne. Už na budúci týždeň pôjde do akcie aj druhý slovenský zástupca v UFC Martin Buday, ktorého na ceste za udržaním neporaziteľnosti čaká Američan Josh Parisian.

Česká MMA bojovníčka Veronika Zajícová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Má devätnásť rokov, za sebou vážnou autonehodu,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Nashville #UFC #Ľudovít Klein