Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Konkurencia pre Zelenského. Hviezdny boxer bude kandidovať na ukrajinského prezidenta

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk oznámil, že plánuje kandidovať na prezidenta Ukrajiny.

14.07.2023 11:31
Joshua Usyk Foto: ,
Oleksandr Usyk s ukrajinskou vlajkou po víťazstve nad Anthonym Joshuom v auguste 2022.
debata (9)

Ukrajinec mal uzatvorenú predbežnú dohodu na boxerský zápas s Britom Tysonom Furym, ktorý je podľa Svetovej rady pre box (WBC) šampiónom v ťažkej váhe.

Napokon je všetko inak a Usyk bude 26. augusta bojovať v poľskom Vroclave proti inému Britovi, Danielovi Duboisovi.

Bielorusko EH19 Slovensko box Csemez Čítajte viac Paktovanie s Ruskom sa im vypomstilo. Boxerskú federáciu, ktorej šéfuje ruský prezident, vylúčili z MOV

„Vrátim si titul v ťažkej váhe, opäť sa stanem absolútnym šampiónom a budem kandidovať na prezidenta,“ povedal Usyk pre kanál Seconds Out na YouTube v odpovedi na otázku o plánoch v najbližšej budúcnosti.

Boxerská hviezda je svetovým šampiónom v ťažkej váhe podľa Svetovej boxerskej asociácie (WBA Super), Medzinárodnej boxerskej federácie (IBF), Svetovej boxerskej organizácie (WBO) a Medzinárodnej boxerskej organizácie (IBO).

Giselle Garciová Čítajte viac Boju o Paríž nestojí nič v ceste. Kuba po 63 rokoch povolila ženský box

Rodák z Krymu naposledy absolvoval zápas v ringu v auguste minulého roka, keď zdolal bývalého šampióna Anthonyho Joshuu, obhájil štyri tituly v ťažkej váhe a získal jeden navyše. V zbierke mu chýba už len jediný – opasok organizácie WBC.

„Výhru venujem ukrajinskému ľudu, ktorý bráni vlasť pred agresorom. A Tyson, začni s tréningom, budeš mojou ďalšou korisťou,“ uviedol po víťaznom súboji ukrajinský pästiar, ktorý zostal aj po 20 súbojoch v profiringu nezdolaný.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Oleksandr Usyk #Volodymyr Zelenskyj