Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konajte, inak to spravím ja! McGregorom sa po komentároch o migrantoch a vláde zaoberá polícia

Conor McGregor stále patrí medzi najpopulárnejších športovcov sveta. Na sociálnych sieťach ho sledujú milióny ľudí. Jeho nedávne vyjadrenia mu však môžu spôsobiť problémy v rodnom Írsku.

30.11.2023 13:24
346750549 Foto:
Conor McGregor je hrdým Írom.
debata (8)

Krajinu sužujú veľké nepokoje. Dôvodom je násilný čin muža alžírskeho pôvodu, ktorý v centre Dublinu zaútočil nožom na pracovníčku miestnej školy a tri deti.

Dospelá žena a päťročné skončili s vážnymi zraneniami v nemocnici. Útočníka, ktorý v Írsku žije už 20 rokov, zadržali a strážia ho v nemocnici. V krajine následne vypukli obrovské nepokoje.

V Dubline nastali protesty, ktoré sprevádzali výtržnosti, policajti zatkli desiatky ľudí. Odporcom sa nepáči prístup politikov k migrácii, vláda zase tvrdí, že na prípade si prihriali polievočku sympatizanti krajnej pravice.

McGregor UFC MMA Čítajte viac Vulgárny McGregor hromží na vraha zo Slovenska: Hnusný parazit, zbytočný človek!

Svojim názorom sa netajil ani slávny bojovník. Sme vo vojne, Írsko. Toto je vojna," napísal v jednom zo série statusov na sociálnej sieti. Vyzval ľudí, aby sa zúčastnili na protestoch a dali najavo svoj názor.

„V Írsku je veľké nebezpečenstvo, ktoré tu nemá miesto. Boli podniknuté nulové opatrenia na obranu verejnosti. Buď to zmente, alebo odstúpte,“ vyzval írsku vládu.

Atletického funkcionára a právnika Joea Brollyho, ktorý nabádal na upokojenie situácie, nazval „absolútnou hanbou“.

Vyjadril sa aj k právu voliť, ktorým cudzinci v Írsku disponujú. „Môžu v USA voliť migranti? Určite nie. V Írsku to ale vláda umožňuje. Je to hanba! Čo by povedali naši írski štátnici z minulosti na situáciu, ktorej dnes čelíne? Boh žehnaj Írsku,“ dodal bojovník.

Aj keď viacerí kritici mu vyčítali, že sa skrýva za klávesnicu a na uliciach ho zatiaľ nevidno, McGregor tvrdí, že protestujúci sa iba zahrievajú.

„Nebudeme ustupovať, kým sa veci nezmenia. Nestratíme ďalšie ženy a deti kvôli týmto zvrhlým a zvráteným ľuďom, ktorí v Írsku nemajú čo robiť,“ napísal v jednom z príspevkov.

Jeho vášnivé odkazy nezostali bez odozvy. McGregorovými slovami sa už zaoberá aj írska polícia, bývalý dvojnásobný šampión UFC je vyšetrovaný vo veci nenávistných prejavov na internete.

00 ebanie Čítajte viac Tvrdé päste, bujné vnady. Najsexi boxerka planéty okúzlila aj McGregora, čaká ju obhajoba titulu

Ír sa háji, že on rabovanie obchodov či násilie počas protestov neschvaľuje. Myslí si, že vláda z neho chce urobiť obetného baránka. Zdôraznil, že Írsko čaká zmena.

„Počas posledného mesiaca sme tu mali pobodané deti či vraždu Ashling Murphyovej. Toto nie je budúcnosť Írska! Ak nezačnú konať, aby sme tu mali bezpečnú krajinu, urobím to ja.“

Srbská bojovníčka taekwondo Sara Damnjanovičová Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Krásna a nebezpečná. V zbierke trofejí má...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #migrácia #Conor McGregor #MMA