Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel legendárny boxer. S východniarom, z ktorého malo rešpekt celé Československo, sa život nemaznal

Fanúšikovia bojových športov smútia. Krátko pred veľkonočnými sviatkami zomrel legendárny československý boxer Imrich Parlagi. Na sociálnych sieťach o tom informoval Mestský športový klub Vranov nad Topľou.

30.03.2024 05:40
box, rukavice Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Mnoho fanúšikov si Parlagiho pamätá z čias Československa. Jeho rýchle ruky a drsné výpady nemali v časoch federálnej ligy konkurenciu, píše web Regiony.sk.

Známy boxer zomrel v stredu 27. marca. Smutnú správu o jeho odchode potvrdil na sociálnej sieti Facebook Mestský športový klub Vranov nad Topľou.

„Posledná rozlúčka s rodinou, priateľmi a verejnosťou prebehne vo Vranove nad Topľou v Dome smútku na Mlynskej ulici v utorok 2. apríla 2024 od 14.00 h,“ napísal klub. „Imro, česť tvojej pamiatke, odpočívaj v izbe,“ dodali zástupcovia boxerského klubu.

Po skončení úspešnej kariére sa s Parlagim život veľmi nemaznal a médiami otriasla správa o tom, že mu jeho priateľ v roku 2014 podrzeal hrdlo.

„Bavili sme sa asi o priateľke, nie som si ale istý. Zrazu, proste z ničoho nič sme sa pohádali, chytili sme sa. Napadol ma nožom a už to bolo,“ opisoval pred rokmi situáciu Parlagi.

Kamarát naňho vytiahol vojenský nôž a podrezal mu krk. V byte boli viacerí. Keď videli, čo sa stalo, okamžite privolali záchranku.

Boxer pritom tvrdil, že o nič vážne nešlo. „Kamarát nikdy nebol agresívny, aspoň sa mi zdalo, že nebol. Asi sme vypil viac než sme mali a tak zareagoval ako zareagoval,“ bránil vtedy kamaráta Parlagi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Imrich Parlagi