Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fury zničil krajana a vypýtal si Ukrajinca: Si ďalší na rade

Britský boxer Tyson Fury tretíkrát za sebou obhájil zisk opasku organizácie WBC pre majstra sveta v ťažkej váhe.

04.12.2022 13:58
Fury KO chisora Foto:
Rozhodujúci moment duelu: Tyson Fury víťazí na technický knokaut.
debata (1)

V sobotu v noci zdolal na londýnskom štadióne White Hart Lane svojho vyzývateľa a krajana Dereka Chisoru.

Rozhodca Victor Loughlin zastavil zápas až desať sekúnd pred koncom 10. kola, aj keď Fury od začiatku dominoval. Zlepšil si kariérnu bilanciu na 33 víťazstiev a jedna remíza.

„Cítil som sa dobre. Potreboval som niekoľko kôl na rozohriatie, keďže som neboxoval od apríla. Rozdával som dobré údery, Chisora je naozaj tvrdý muž. Uštedril som mu také rany, ktoré by kohokoľvek iného zložili,“ povedal Fury po súboji s Chisorom, ktorý sa poďakoval rozhodcovi za ukončenie duelu.

Derek Chisora podľahol Tysonovi Furymu aj v ich treťom vzájomnom zápase. V roku 2011 mu slávnejší krajan pripravil vôbec prvú prehru v profesionálnej kariére, o tri roky neskôr piatu a teraz trinástu.

Kozma 1 Čítajte viac Krvavá mastenica. Šampión Kozma prišiel o majstrovský opasok

V sobotu mal Fury jasnú prevahu aj preto, lebo je o 18 cm vyšší ako Chisora a dosah jeho rúk je väčší o 28 cm.

Tyson Fury prvýkrát získal titul organizácie WBC v roku 2020, keď ho zobral Deontayovi Wilderovi a odvtedy ho nikomu nedal.

Sobotňajší duel na štadióne anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur sledoval v hľadisku aj ukrajinský boxer Oleksandr Usyk, ktorý vlastní opasky organizácií WBA, IBF a WBO.

Doposiaľ sa s Furym nedohodol na podmienkach prípadného vzájomného súboja, ale po sobotnom zápase absolvovali klasický „staredown“.

„Si ďalší na rade. Ty zajac. Po zápase so mnou budeš odpísaný,“ povedal Brit z očí do očí súperovi. Tzv. unifikačný súboj o titul absolútneho šampióna by sa mal uskutočniť v druhej polovici roku 2023.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Oleksandr Usyk