Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Beštia ide na front. Rusi posielajú na Ukrajinu Putinovho kamoša

Niekdajší ruský boxer Nikolaj Valujev dostal povolávací rozkaz do armády. Mal sa dostaviť už 15. septembra, nachádzal sa však mimo Ruska.

01.10.2022 21:09
Nikolaj Valujev, Evander Holyfield Foto:
Evander Holyfield zasahuje tvár Nikolaja Valujeva.
debata (33)

Ako referuje web sport.pl s odvolaním sa na ruské médiá, povolanie 49-ročného rodáka z Petrohradu údajne nesúvisí s „čiastočnou mobilizáciou“, ktorú nedávno ohlásil ruský vodca Vladimir Putin.

Valujev, ktorého prezývali „beštia z východu“, meria 213 cm a pred 17 rokmi bol dvojnásobný majster sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii vo verzii WBA. Po skončení kariéry sa dal na politickú dráhu.

Patrí k zástancom súčasného ruského režimu a nedávno sa zviditeľnil vyhlásením, ktoré sa týkalo suspendácie ruských športovcov na medzinárodných podujatiach v dôsledku vojny na Ukrajine, ktorú vo februári rozpútalo Rusko s pomocou Bieloruska.

Rusko, hokej Čítajte viac Šokujúce! IIHF rozhodla, že Rusi sa vrátia priamo medzi hokejovú elitu

„Rusi sa vrátia do súťaží, keď Európa a jej priemysel zamrzne,“ povedal. Nebolo to prvýkrát, čo hovoril o športovcoch. Keď sa ho spýtali na odchod legionárov z ruských líg, odvetil:

„Nechajte ich utiecť. Potkany vždy utekajú z lode. Nielen keď sa topia, ale aj keď sú pod paľbou. Legionári nikdy nebudú takí ako sme my.“

Na margo povolávacieho rozkazu do ruskej armády poznamenal: „Dostal som predvolanie. Telefonát prišiel tesne pred mojím odchodom do Donbasu. Nebol som doma. Na budúci týždeň určite pôjdem do náborovej kancelárie.“

Športovci, ktorí už nie sú Rusmi, alebo odišli Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Robert Schwartzman - motoršport
Na...

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Nikolaj Valujev