Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvrat v bitke o Britániu. Prečo svet neuvidí duel Fury vs. Joshua?

Britský boxer Tyson Fury oznámil, že nebude bojovať proti svojmu krajanovi Anthonymi Joshuovi, lebo sa do pondelka nedohodli na zmluvných podmienkach súboja.

27.09.2022 14:56
Tyson Fury, Deontay Wilder Foto: ,
Momentka zo zápasu Tyson Fury - Deontay Wilder.
debata

Tridsaťštyriročný úradujúci svetový šampión v ťažkej váhe verzie WBC sa mal s Joshuom vôbec prvýkrát stretnúť 3. decembra 2022, ponúkol mu 40-percentný podiel z celkovej dotácie duelu.

„Nuž, je to oficiálne. Prišiel deň D a už sa aj skončil. Je pondelok po piatej hodine a žiadna zmluva nebola podpísaná. Pre Joshuu je oficiálne koniec,“ napísal Fury na svojom instagrame, pričom ultimátum stanovil ešte v piatok.

Anthony Joshua triafa Oleksandra Usyka. Foto: SITA/AP, Hassan Ammar
Joshua Usyk box Anthony Joshua triafa Oleksandra Usyka.

Joshuov promotér Eddie Hearn sa už vyjadril, že nemali šancu do daného termínu podpísať kontrakt. Sám Joshua v nedeľu uviedol, že to necháva na svojich právnikov.

Tyson Fury je v profiringu stále nezdolaný, z 33 zápasov má na konte 32 víťazstiev, z toho 23 pred uplynutím vypísaného času, a len jednu remízu.

O dva roky mladší Joshua zatiaľ absolvoval 27 súbojov a zaznamenal v nich 24 triumfov a tri prehry, pričom všetky prišli v ostatných piatich dueloch.

Oleksandr Usyk, Anthony Joshua Čítajte aj Usyk zostal šampiónom. Nie si silný, vravel Joshua po tom, čo hodil na zem opasky

Aktuálne ťahá šnúru dvoch neúspechov, keď v septembri 2021 aj v auguste 2022 nestačil na Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Fury, ktorý v apríli zdolal iného krajana Dilliana Whyta pred 90-tisíc divákmi v londýnskom Wembley, zvažoval koniec profikariéry, no tento krok si napokon rozmyslel.

Pôvodne chcel vyzvať spomenutého Usyka, no ten už v kalendárnom roku 2022 nechce boxovať. Neskôr teda vyzval Joshuu a ten jeho ponuku prijal.

Najlepší boxeri v ťažkej váhe v histórii Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Vladimir Kličko (Ukr.). Kariéra: 1996 -...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tyson Fury #Anthony Joshua