Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodičia museli súhlasiť. Do klietky v UFC sa postaví najmladší bojovník

Mexičan Raul Rosas Jr. sa môže stať najmladším bojovníkom šampionátu UFC, ktorý sa predstaví v súťažnom zápase.

24.09.2022 11:30
Raul Rosas Jr. Foto:
Raul Rosas Jr.
debata

Rosas Jr. absolvoval prvý amatérsky súboj ako pätnásťročný, o dva roky neskôr nebudoval medzi profesionálmi. Za posledný polrok vstúpil do klietku šesťkrát a všetky zápasy vyhral.

Jeho posledný triumf v mládežníckej sérii UFC s názvom Dana White's Contenter Series mu priniesol zmluvu s top organizáciou UFC.

Pre kariéru bojovníka obetoval Rosas všetko. A aby mohol v budúcnosti štartovať v klietke UFC, potreboval špeciálny súhlas od rodičov, nakoľko komisia nedovoľuje štartovať neplnoletým.

„Môj najstarší súper mal 33 alebo 34 rokov, najmladší 25 alebo 26. Som iný ako ostatní v mojom veku. Kým boli na večierkoch alebo na letnej dovolenke, tvrdo som pracoval," cituje Bild Rosasa.

Kamaru Usman Čítajte viac Kráľ po vyše 9 rokoch padol. Pozrite si tvrdý kop, ktorý šokoval UFC

Šéf UFC Dana White je z obrovského talentu nadšený: „Je výnimočný. On je iný. Neuvidíte žiadnych iných 17-ročných ako on. Nikdy som nič podobné nevidel."

Momentálne najmladším majstrom sveta UFC všetkých čias je Jan Jones, ktorý mal 23 rokov, keď získal svoj prvý titul. „Rešpektujem všetkých, ale ja budem majstrom sveta do 20 rokov, možno aj skôr. Nikto ma nemôže zastaviť,“ dodal mladý bojovník.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba