Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ po vyše 9 rokoch padol. Pozrite si tvrdý kop, ktorý šokoval UFC

Patrí medzi najväčšie svetové hviezdy zmiešaných bojových umení. O to väčšie prekvapenie priniesla jeho prehra v hlavnom zápase UFC 278 v americkom Salt Lake City.

21.08.2022 10:11
Kamaru Usman Foto: ,
Kamaru Usman po knokaute, ktorý mu uštedril Leon Edwards.
debata

Nigérijský zápasník Kamaru Usman necelú minútu pred koncom súboja schytal vysoký kop do hlavy od Leona Edwardsa. Po tvrdom knokaute bolo jasné, že velterova divízia má nového šampióna.

S Britom to pritom nevyzeralo dobre a všetko nasvedčovalo tomu, že favorit zvíťazí na body. Napokon sa však šiestej obhajoby titulu nedočkal, jamajský rodák Edwards ho trafil bravúrne:

Usman, najlepší bojovník naprieč váhami, padol po 15 zápasoch, k rekordu Andersona Silvu mu chýbalo jedno víťazstvo.

Zaujímavosťou je, že trpkosť prehry pocítil pred týmto víkendom naposledy v máji 2013 v organizácii CFA, v najprestížnejšej UFC zažil prvý neúspech.

Edwards vrátil súperovi prehru na body z decembra 2015. „Všetci ste o mne pochybovali a vraveli, že to nedokážem. Teraz sa na to pozrite,“ povedal Edwards. Zdolaný Nigérijčan reagoval slovami, že aj šampióni majú občas zlý deň. „Vrátim sa a prídem si po odplatu,“ vyhlásil.

Víťazstvo v Salt Lake City si po návrate do UFC pripísala česká bojovníčka Lucie Pudilová, ktorá zdolala po technickom knokaute Číňanku Wu Ja-nan v 2. kole.

Oleksandr Usyk, Anthony Joshua Čítajte aj Usyk zostal šampiónom. Nie si silný, vravel Joshua po tom, čo hodil na zem opasky
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Lucie Pudilová #Kamaru Usman #Leon Edwards