Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontroverzná výhra. Hviezdam UFC sa nepáčil Budayov úder, chceli diskvalifikáciu

Od začiatku mal jasnú prevahu a nakoniec zápas ukončil v treťom kole. Slovenský bojovník MMA Martin Buday zvládol premiéru v UFC.

17.04.2022 06:37 , aktualizované: 12:01
Martin Buday Foto:
Martin Buday.
debata

Američana Chrisa Barnetta zdolal po jednotnom rozhodnutí na body. Záver duelu ťažkých váh však sprevádzala kontroverzia.

Hlavný arbiter Dan Miragliotta v čase 1:34 tretieho kola zápas prerušil. Tridsaťdvaročný rodák z Nitry totiž zasiahol miláčika tribún nedovoleným spôsobom.

Buday udrel Barnetta lakťom do zátylku, čo sa domácemu bojovníkovi nepáčilo. Miragliotta však úder vyhodnotil ako neúmyselný.

Martin Buday Čítajte viac Druhý Slovák v UFC! Buday naložil Američanovi a splnil si sen

Lekár otrasenému Barnettovi už nedovolil v súboji pokračovať, a tak Buday zvíťazil jednohlasne vo všetkých troch kolách 30–27.

Hviezdam UFC či expertom na MMA sa toto rozhodnutie nepáčilo. Zo spomalených záberov usúdili, že Slovák porušil pravidlá.

„Jasný úmysel,“ napísal na twitteri šampión v ťazkej váhe Francis Ngannou. „Toto mala byť diskvalifikácia,“ doplnil Adam Martin z mymmanews.com.

K celej situácii sa na pozápasovej tlačovej konferencii vyjadril aj Buday, ktorý je po Ľudovítovi Kleinovi druhým Slovákom v UFC.

„Určite nie som spokojný s tým, ako to skončilo, ten úder bol náhodný. „Bál som sa, že to bude diskvalifikácia, ale bola to nehoda, nechcel som trafiť zadnú časť hlavy,“ vyhlásil Buday.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Luta News Brasil (@lutanewsbrasil)

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Martin Buday #Chris Barnett