Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vo finále prehrával už 0:5. No Slovák zabojoval a je majster Európy

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov obhájil titul kontinentálneho šampióna vo voľnoštýliarskej kategórii do 74 kg.

30.03.2022 19:45
Tajmuraz Salkazanov. Foto: ,
Tajmuraz Salkazanov.
debata (9)

V stredajšom dramatickom finále ME v Budapešti zdolal Taliana Franka Chamiza Marqueza 7:5 na body, keď dokázal otočiť stav z 0:5.

Dvadsaťpäťročný rodák z Osetska zažil ďalší medailový úspech na vrcholnom podujatí. Vlani triumfoval na kontinentálnom šampionáte vo Varšave, z MS má striebro z Osla 2021 a bronz z Nur-Sultanu 2019 (do 79 kg).

Tajmuraz Salkazanov, Galymžan Usserbajev Čítajte viac Úspech pre slovenské farby. Salkazanova čaká súboj o zlato, Cakulov má bronz

Salkazanov nenašiel v maďarskej metropole premožiteľa ani v jednom zo štyroch súbojov. Najprv v utorok v osemfinále zvíťazil nad Poliakom Kamilom Rybickým hladko 5:0 na body a vo štvrťfinále nedal šancu naturalizovanému Rumunovi Zurabovi Kaprajevovi, ktorého zdolal 12:1 na technickú prevahu.

V semifinále pokoril Turana Bajramova z Azerbajdžanu 8:2 na body. Vo finále s vicemajstrom sveta z roku 2019 a dvojnásobným majstrom Európy Chamizom prehrával už 0:5, ale nezložil zbrane a v záverečných sekundách dokonal skvelý obrat.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #zápasenie #Tajmuraz Salkazanov