Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Usyk opustil Ukrajinu a chystá sa na Joshuu. Kličkovci reagovali jasne

Svetový šampión v ťažkej váhe Oleksandr Usyk sa pripravuje na odvetu s Anthonym Joshuom po tom, ako opustil rodnú Ukrajinu, kde pomáhal svojej krajine vo vojne s Ruskom.

29.03.2022 18:54
Oleksandr Usyk Foto:
Oleksandr Usyk.
debata (8)

Ukrajinec sa už nachádza v jednej z európskych krajín a trénuje na druhý zápas proti Britovi. Podľa promotéra Alexandera Krasjuka sa duel uskutoční v júni. O mieste stretnutia sa zatiaľ rokuje.

“Koniec júna je termín, o ktorom teraz uvažujeme. Veľa vecí bude závisieť od toho, ako rýchlo sa nám podarí podpísať zmluvy,“ uviedol Krasjuk pre Sky Sports. Duel by sa údajne mohol konať v Saudskej Arábii.

Kličko Kid Čítajte aj Vojnu nikdy nikto nevyhrá. Vzídu z nej len porazení

Tridsaťpäťročný Usyk sa vo februári vrátil do Kyjeva, aby pomohol brániť Ukrajinu pred vojenskou inváziou Rusov.

Na zverejnenej fotografii mal v rukách automatickú pušku a stál po boku ďalších troch ozbrojených mužov z jednotiek Kyjevskej teritoriálnej obrany.

Boxerský šampión uviedol, že v snahe vrátiť sa do ringu a druhýkrát zdolať Joshuu má podporu svojich priateľov a rodiny.

“Takto môžem svojej krajine pomôcť viac a lepšie, ako keby som bol v Územnej obrane a pobehoval po Kyjeve so samopalom,“ povedal vo svojom videoposolstve na instagrame.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Usyk. КОТ. Aleksandr (@usykaa)

Usyk ako jeden z prvých športovcov vyzval Rusov, aby sa postavili prezidentovi Vladimirovi Putinovi a odmietli vojnu. Predstaviteľov Ukrajiny vyzval, aby sa zapojili do mierových rozhovorov, ale bez ruských nárokov na ich územie.

Okrem Usyka aktuálne bránia svoju vlasť aj ďalší ukrajinskí profesionáli z boxerského ringu. Jedným z nich je bývalý šampión troch hmotnostných kategórií Vasyľ Lomačenko, ktorý má v zbierke aj dve zlaté olympijské medaily z Pekingu 2008 a Londýna 2012.

V Kyjeve nechýbajú ani bratia Vitalij a Vladimir Kličkovci, tiež niekdajší svetoví šampióni ťažkej váhy.

Vitalij Kličko Čítajte aj Minulú noc sme zabili pár ľudí, asi šesť. Kličko popisuje hrôzy v Kyjeve

Obaja Usykovo rozhodnutie podporujú.

„Na akcii, akou je táto, môžeme vyslať veľmi dôležitú správu. Nevieme, čo s nami bude o tri mesiace. Plánujem sa sa porozprávať s Usykom a dať mu niekoľko rád, ak sa rozhodne bojovať,“ uviedol Vitalij pre Telegraph.

Vladimir si uvedomuje, že takýto krok má svoje pozitíva a negatíva. „A je to pre Usyka ťažké rozhodnutie. Ale keď vyvesia ukrajinskú vlajku a zahrajú našu hymnu v takomto čase a situácii, je to skôr pozitívne. Potrebujeme podporu.“

Viktoria Zeynep Günesová Čítajte aj Do väzenia s ňou! Plavkyňa šliapla na ruskú vlajku, reakcia prišla aj z dumy
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #Vladimir Kličko #vojna na Ukrajine #Oleksandr Usyk