Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dôležitý duel napokon na hlavnej karte. Klein chce dokázať, že patrí do UFC

Ľudovíta Kleina delia od tretieho duelu v najprestížnejšej MMA organizácii sveta hodiny. V Las Vegas nastúpi proti domácemu Nickovi Landwehrovi (bilancia 13-2) na podujatí UFC Fight Night 195 s hlavným zápasom večera Aspen Laddová - Norma Dumontová.

16.10.2021 08:05
Klein MMA Foto:
Slovenský bojovník MMA Ľudovít Klein.
debata

Klein vstúpil do najlepšej svetovej ligy bojových umení ako prvý bojovník spod Tatier koncom septembra minulého roka víťazstvom za 76 sekúnd nad Novozélanďanom Shaneom Youngom, v máji padol na body s Američanom Michaelom Trizanom.

„Pol roka som drel ako blázon kvôli 15 minútam a namiesto životného výkonu som to úplne po.ral,“ uviedol zverenec Attilu Végha pre Šport.sk.

Stránka pripomenula príčiny neúspechu. Novozámčan si okrem materského Spartakus Fight Gymu v Trnave odkrútil prípravu v Sanford MMA na Floride a po návrate z kempu o necelý mesiac letel opäť do zámoria.

Označil to za nerozumný krok a tri týždne pred zápasom sa zranil. Aj kvôli ďalším okolnostiam si pripísal prvú prehru po štyroch rokoch.

Po tejto skúsenosti absolvoval operáciu, sprofesionalizoval prípravu, začal spolupracovať so silovo-kondičným trénerom Miloslavom Cebom a mentálnym koučom Radkom Šefčíkom.

Martin Buday Čítajte viac Druhý Slovák v UFC! Buday naložil Američanovi a splnil si sen

"Uvedomil som si, že keď chcem napredovať, potrebujem pracovať i na detailoch. Aj vďaka Radkovi som lepšie pochopil prehru s Trizanom a aj z nekomfortnej situácie dokážem vyťažiť pozitíva,“ citoval ho uvedený zdroj.

Po sedemtýždňovom kempe v Sanforde sa už Klein tentoraz nevrátil na Slovensko. O svojom súperovi, ktorý v ruskej organizácii M-1 dvakrát obhájil titul v perovej váhe, povedal:

„Je veľmi tvrdý, šikovný, má na opasku cenné skalpy. Bude tlačiť, hoci trochu inak než Trizano. V rebríčku je predo mnou, no neprišiel som si vyberať súperov.

Obzvlášť po prehre chcem dokázať sebe aj ostatným, že patrím do UFC a dokážem porážať aj dobrých súperov."

Klein MMA Čítajte viac Narazené nohy, opuchnutá tvár. Klein prvýkrát prehral v UFC

Klein v dejisku navážil v stanovenom limite, jeho váha bola 65,99 kg.

Pôvodne sa mal Klein postaviť do klietky ako tretí na prelims, napokon bude otvárať hlavnú kartu už v nedeľu okolo jednej hodiny v noci nášho času.

Jeho vystúpenie budeme sledovať online, v priamych prenosoch si ho môžete pozrieť aj na Premier Sport či Voyo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľudovít Klein #UFC Fight Night