Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Československu nič lepšie nie je. Buchinger v strhujúcom dueli zničil Barboríka

Slovenský bojovník Ivan Buchinger sa stal šampiónom perovej hmotnosti (do 66 kg) v organizácii Oktagon MMA.

12.09.2021 06:56
Buchinger Barborík Foto:
Hlavný zápas turnaja Oktagon 27: Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík.
debata (1)

V hlavnom zápase turnaja Oktagon 27 na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu zdolal krajana Vojtecha Barboríka po piatich kolách na body. Pre 35-ročného Buchingera je to už druhý titulový opasok v organizácii po tom, čo v januári získal prvenstvo v ľahkej hmotnosti (do 70 kg).

Buchingerov súper Barborík nesplnil hmotnostný limit, keď mal o 0,4 kg viac a prišiel o šancu získať titul. Zároveň prišiel aj o 20 percent z výplaty, ktoré pripadli jeho súperovi. V päťkolovom titulovom zápase mal prevahu skúsenejší Buchinger, no Barborík nedovolil, aby ho „ukončil.“

Aktéri predviedli zápas, ktorý nadchol divákov aj organizátorov vrátane promotéra Ondřeja Novotného: „Momentálne máme asi všetci pocit, že na československej pôde nič lepšie nebolo.“

Buchinger je prvý bojovník v histórii organizácie Oktagon MMA s titulovými opaskami v dvoch kategóriách. Po triumfe nad Barboríkom zároveň získal aj bonus za výkon večera.

„Brutálny zápas, klobúk dolu pred Vojtom. Nemyslel som si, že až toľko vydrží. Myslel som si, že ho chytím vo štvrtom, maximálne v piatom kole. Keď ma tlačil na klietku, tak som cítil jeho silu, ale veľmi ma netriafal. Som rád, že mám druhý opasok, no ešte sa mi niekam zmestí aj tretí,“ narážal na možnosť vyzvať držiteľa titulu do 77 kg Čecha Davida Kozmu.

Nasledujúci turnaj organizácie Oktagon MMA s poradovým číslom 28 je na programe už o dva týždne v sobotu 25. septembra v Prahe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Buchinger #Vojto Barborík