Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buchinger rozpráva o dopingu. Jeho súper nenavážil, prišiel o šancu

Vyvrcholením sobotného turnaja Oktagon 27 bude súboj Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík. Šancu na titul a opasok šampióna perovej váhy však bude mať len jeden bojovník.

10.09.2021 11:45 , aktualizované: 19:39
Buchinger Barborík Foto:
Hlavný zápas turnaja Oktagon 27: Ivan Buchinger vs. Vojto Barborík.
debata (1)

Barborík sa totiž na piatkovom vážení nezmestil do hmotnostného limitu. Ten je v perovej váhe podľa pravidiel MMA stanovený na hodnotu 65,8 kg.

Situácia ho mrzieť o to viac, že prevážil len o 0,4 kg. Teraz príde o 20 percent honoráru, ktorý pripadne súperovi, a už pred úvodným gongom prišiel o šancu na titulový opasok.

UFC 264 Mixed Martial Arts McGregor Čítajte viac Len pre silné povahy. McGregor odstúpil pre devastačné zranenie

To nahráva to karát skúsenému Buchingerovi. Matador domácej i zahraničnej scény túži po ďalšom opasku v organizácii Oktagon MMA, v zbierke má už titul z ľahkej váhy.

Rodák z Gabčíkova, ktorý počas profikariéry nastúpil do klietky na úctyhodných 45 zápasov (bilancia 37–8) a čelil aj hviezdnemu Conorovi McGregorovi, je pred súbojom s Barboríkom favorit.

Buchinger dokonca naznačil, že jeho súper si pomáha dopingom.

„Dostával som aj také správy, že prečo idem s niekým, kto berie zakázané látky. S tým ale nemôžem nič robiť. Ak sa cíti slabý a berie to, tak nech. Ja môžem ísť bez problémov na kontrolu, na ľubovoľné testy,“ vyhlásil Buchinger v relácii Na dohled.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Barborík, ktorý patrí medzi najväčšie domáce talenty a hovorí sa o jeho možnom pôsobení v elitných svetových ligách UFC či Bellator, vyrukoval s defenzívou. Tvrdí, že Buchinger ho sklamal.

„Dospelý človek, ktorý má rozum, takéto veci bez dôkazov nerieši. Je to úbohé a svedčí to o Ivanovi, aký je to človek. Sklamal ma. Ľudia závidia, keď sa vám darí a ste v skvelej forme,“ tvrdil v reakcii pre Refresher.cz .

Po fiasku na vážení však teraz musí presvedčiť v klietke. Elitného zemiara, ktorý sa hrdí bilanciou 13–1, priblíži k želanému angažmán v zámorí len víťazstvo.

V piatok nenavážil ani Gábor Boráros, ktorý sa snaží o ukončenie smolnej série prehier. Zajtra nastúpi proti skúsenému Francúzovi Mickaëlovi Leboutovi, ešte pred zápasom odovzdá súperovi ako pokutu 20 percent z honorára.

V akcii budú aj ďalší poprední bojovníci z domácej scény, mimo iných Róbert Pukač, Vlasto Čepo, František Fodor či Roman Paulus.


SÚŤAŽ: Vyhrajte lístky na zápas Slovan - Lincoln

slovan futbal

Na futbalistov Slovana čaká druhý domáci zápas v Konferenčnej lige. Vyhrajte lístky a buďte pri tom naživo.

Po prehre v domácom stretnutí s FC Kodaň a cennej remíze na ihrisku PAOK-u Solún si slovenský majster zmeria sily s gibraltárskym Lincolnom Red Imps.

Duel sa na Tehelnom poli uskutoční vo štvrtok 21. októbra o 21.00. Ak belasí zvíťazia, priblížia sa k postupu zo skupiny.

Ak chcete vidieť priamo z tribúny, či sa im to podarí, zapojte sa do našej súťaže a odpovedzte na jednoduchú otázku. 4 z vás získajú po dve vstupenky na zápas Slovan vs. Lincoln. V hre sú 2× 2 vstupenky na A tribúnu a 2× 2 vstupenky na B tribúnu.

Súťažná otázka:

Koľko bodov dosiaľ nazbierali futbalisti Slovana v Konferenčnej li­ge?

  1. ani jeden
  2. jeden
  3. tri

Odpoveď zašlite formou SMS na číslo 6667 v tvare: Pravda (medzera) správna odpoveď A, B alebo C (medzera) vaše meno a priezvisko. Súťaž končí v nedeľu 19. októbra o 23:59. Lístky pre výhercov budú k dispozícii na recepcii vydavateľstva OUR MEDIA SR na Trnavskej ceste 39/A v Bratislave. Výhercu budeme kontaktovať telefonicky a jeho meno zverejníme v tejto súťaži. Cena spätnej SMS je 1,00 € s DPH. Službu technicky zabezpečuje A SMS, s. r. o.

Súťaž bola ukončená. Výhercov budeme kontaktovať.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Buchinger #Oktagon MMA #Vojto Barborík