Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lakeť z otočky? Prečo nie! Procházka v hlavnom zápase UFC ohromil

Český MMA bojovník Jiří Procházka v hlavnom zápase galavečera UFC on ESPN 23 v Las Vegas zdolal domáceho Dominicka Reyesa knokautom v 2. kole. Odniesol si aj bonus za výkon večera.

02.05.2021 07:29 , aktualizované: 10:21
debata (6)

"Bol to krásny zápas. Chcem len ukázať krásu tohto umenia, ale občas to chcem ukázať veľmi rýchlo, a potom schytám rany, robím chyby, predsa len sa stále učím.

Ten lakeť bol inštinktívny. Po pár úderoch, ktoré som od Dominicka schytal, som nemohol premýšľať. Ale bol som skvele naladený, a tak som si povedal, lakeť z otočky? Prečo nie…

Takže mám ísť s víťazom zápasu Jana Blachowicza s Gloverom Teixeirom? Okej, bude mi cťou," uviedol Procházka po parádnom dueli, jeho slová priniesol aj iSport.cz.

Stránka pripomína, že Procházka šokoval celý svet a ohromil zápasníkov UFC. „Toto bola šialenosť,“ napísal šampión velterovej váhy Kamaru Usman.

„Práve si šokoval svet, kámo,“ reagoval Machmud Muradov, americký bojovník Bryce Mitchell je Procházka „posledný bos vo videohre“.

Rodák z Hostěradíc ustál tvrdé údery a kopy, zo zeme sa vrátil do postoja, ustál pokus o gilotínu a začal tlačiť.

Moment, ktorému aplauduje celý svet bojových umení, prišiel 33 sekúnd pred koncom 2. kola. Reyes po ňom padol ako podťatý.

Procházka uspel vo svojom druhom stretnutí v UFC, vďaka čomu je bližšie k titulovému súboju v poloťažkej váhe najprestížnejšej MMA organizácie.

Dvadsaťosemročný Čech si pripísal už desiaty knokaut za sebou (celkovo 28 víťazstiev, 1 remíza, 3 prehry).

Prezident organizácie Dana White pred zápasom povedal, že víťaz duelu si zaslúži účasť v súboji o titul.

„Poďme do toho. Chcem len povedať, že moja cesta v UFC je veľmi rýchla a neužívam si to, tak ako by som chcel, ale som pripravený. Zaslúžim si to!“ povedal Procházka podľa portálu idnes.cz.

Na jeho víťazstvo ihneď zareagoval úradujúci šampión v poloťažkej váhe, Poliak Jan Blachowicz, ktorého však v septembri čaká obhajoba proti Brazílčanovi Gloverovi Teixeirovi.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Jiří Procházka #Dominick Reyes