Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ruský šampión predviedol hororové koleno. Diskvalifikovali ho

Víkendový turnaj UFC 259 bol lahôdkou pre fanúšikov MMA. Ponúkol až tri titulové súboje, z ktorých sa len jeden skončil očakávaným výsledkom.

07.03.2021 09:04
UFC 239 Mixed Martial Arts MMA Foto: ,
Jan Blachowicz (na archívnej snímke) obhájil titul v poloťažkej váhe.
debata (5)

Predviedla ho Amanda Nunesová.

Brazílska šampiónka potvrdila pozíciu najväčšej hviezdy ženského MMA, keď na obhajobu titulu v perovej váhe potrebovala len 123 sekúnd.

Austrálskej vyzývateľke Megan Andersonovej utiahla ukážkový armbar a donútila ju vzdať sa. Nunesová si vylepšila bilanciu na 21–4, Andersonová spadla na 11–5.

V pozícii favorita vstupoval do klietky aj Petr Yan. Ruská jednotka bantamovej váhy bránila majstrovský opasok proti Jamajčanovi Sterlingovi.

Rodák z mesta Dudinka však predviedol nečakaný skrat.

V 4. kole tvrdo zasiahol kľačiaceho súpera kolenom do hlavy, čo je v MMA zakázané. Nasledovala okamžitá diskvalifikácia a výhra pripadla Sterlingovi.

Pozrite si video (VAROVANIE: video nie je vhodné pre citlivé povahy)

Yan sa neskôr za neférové správanie ospravedlnil, ale nebolo mu to nič platné. Prišiel o titul i opasok a od vedenia UFC mu hrozí finančný postih.

Aj v hlavnom zápase večera sa zrodilo prekvapenie, aspoň čo sa týka predturnajových prognóz.

Poliak Jan Blachowicz obhájil titul v poloťažkej váhe, keď po taktickom výkone zdolal do soboty nezdolaného Israela Adesanyu.

Sebavedomý šampión strednej váhy chcel oba opasky, prestúpil do vyššej kategórie, ale v noci na nedeľu narazil na poľské kladivo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc)

Blachowicz si nepustil súpera k telu a využil svoje fyzické parametre. Niekoľkokrát dostal Novozélanďana na zem a výhru si v závere postrážil.

„Myslel som, že bude mať tvrdšie údery. Plus, nebol ani taký rýchly. Koho chcem ďalšieho? Myslím, že Glover Teixeira si zaslúži šancu,“ vravel Blachowicz.

Pre Adesanyu to bola vôbec prvá prehra v profesionálnej MMA kariére (20–1).

„Žiadna tragédia, len zlý deň v telocvični. Nevyšlo mi to, čo som plánoval. Nič nevzdávam, do poloťažkej kategórie sa určite vrátim,“ povedal Adesanya, ktorého najbližšie čaká obhajoba titulu v strednej váhe.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Jan Blachowicz