Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Explozívny knokaut v Chabibovej lige. Svet MMA tlieska otočke Dagestanca

Nezdolaný ruský zápasník Chabib Nurmagomedov sa po vlaňajšom ukončení kariéry vrhol na biznis. Súvisí, ako inak, s miešanými bojovými umeniami (MMA).

10.02.2021 13:34
debata

Za milión dolárov odkúpil organizáciu Gorilla Fighing Championship (GFC) a premenoval ju podľa svojej prezývky na Eagle Fighting Championship (EFC).

Hneď na prvom podujatí pod novou hlavičkou v ruskej metropole, galavečere EFC 33, zaujal explozívny knokaut. Postaral sa oň Gergi Šachruramazanov (25) v dueli mušej váhy.

Dagestanec najskôr Alimu Dijakevovi uštedril tvrdý zásah kolenom a potom vytasil zbraň, ktorou obletel svet – ohromujúci a presný kop z otočky. Súper nemal šancu.

Knokaut sa zrodil tesne pred koncom prvého kola. Za necelých 24 hodín zaznamenalo video na oficiálnej stránke EFC na instagrame viac ako 100-tisíc pozretí:

Šachruramazanov okorenil jubilejné víťazstvo vo veľkom štýle. Svoju bilanciu upravil na 10:0.

„Vyzerá to tak, že Chabib urobil dobrú investíciu. Takéto kopy by som mohol sledovať celý deň,“ predbiehali sa fanúšikovia v superlatívoch na sociálnych sieťach.

Chabib chce vďaka EFC propagovať talenty aj v najslávnejšej UFC, kde zanechal nezmazateľnú stopu. Na rozdiel od iných líg jeho cieľom nie je, aby v jeho súťaži zápasníci zostali, ale rád by nádeje poslal do sveta.

Zárobky v UFC za rok 2020 vrátane Slováka a Čechov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
1. Chabib Nurmagomedov (Rus.): 6,09 milióna...

„Chcem, aby sme boli odrazovým mostíkom. Nemáme plány byť lepšími ako UFC, na to by sme potrebovali minimálne 10 rokov,“ citovali Nurmagomedova ruské médiá v novembri minulého roka.

Premiérové podujatie EFC sa uskutočnilo minulý mesiac v Abú Zabí spolu s tamojšou UAE Warriors.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chabib Nurmagomedov #EFC