Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dostal výprask, teraz prosí: Slováci, už mi dajte pokoj!

Pred piatimi týždňami sa udial historický moment pre slovenské MMA. Ľudovít Klein debutoval v najlepšej lige bojových športov a predviedol výkon, ktorý sa od nováčika v UFC často nevidí.

31.10.2020 17:44
Klein Young UFC Foto:
UFC 253: Ľudovít Klein (v modrých rukaviciach) vs. Shane Young.
debata (1)

Na turnaji UFC 253 v Abú Zabí zdolal Shana Younga technickým knokautom už v 1. kole. Zápas trval len 76 sekúnd.

Klein trafil pravý direkt, nasledovala jeho špecialita – presne mierený head kick a súpera dorazil na zemi spŕškou rýchlych úderov. Rozhodcovi nezostávalo nič iné, ako duel predčasne ukončiť.

VIDEO: Klein vs. Young

"Do zápasu som išiel pokojný, s čistou hlavou, vedel som, že mám dobre natrénované. Potreboval som podať životný výkon, môj cieľ bol ukončiť ho pred časovým limitom, čo sa mu predtým nestalo v profesionálnej kariére.

Som rád, že sa mi to podarilo. Neveril som, že sa to takto rýchlo všetko zbehlo," vysvetľoval Klein po víťaznom debute.

Ľudovít Klein v klietke federálneho Oktagon MMA. Foto: Oktagon MMA
Klein MMA Ľudovít Klein v klietke federálneho Oktagon MMA.

Young: Dostal som lekciu

Pre bojovníka z Nového Zélandu bola prehra sklamaním. Do zápasu vstupoval ako favorit, ale prognózy nepotvrdil.

"Nevyhováram sa, ale výsledok ovplyvnili viaceré skutočnosti. Predovšetkým to, že pôvodne som sa pripravoval na súpera s klasickým garde, ktorý mal byť lepší na zemi ako v postoji.

Avšak dostal som borca zo Slovenska – kickboxera s opačným garde. V zápase som dostal dobrú lekciu. Neustál som direkt a head kick už vôbec nie," opísal zápas Young s niekoľkotýždňovým odstupom.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Vo videu na instagrame sa dostal aj k poznámke o slovenských fanúšikoch. Poprosil ich, aby mu prestali vypisovať posmešné príspevky na sociálnych sieťach.

"Klein je prvým Slovákom v UFC. Vitaj v UFC, Slovensko! Zároveň prosím tamojších fanúšikov, aby mi prestali vypisovať, že som plačko a podobné hlúposti.

Nikdy som nevidel podobnú reakciu, od žiadnej skupiny priaznivcov. Ak sa nudíte, nájdite si lepšiu činnosť," vyzýva Young.

Po septembrovej prehre má bilanciu 13–5. Klein sa posunul na 17–2, vyhral posledných osem duelov. Druhý zápas medzi elitou by mal dostať ešte do konca roka.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Ľudovít Klein #UFC 253 #Shane Young