Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klein po debute v UFC: Nebudem sa vyhýbať žiadnemu súperovi

Slovák Ľudovít Klein chce do konca roka absolvovať ešte jeden súboj v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení.

05.10.2020 18:20
SR MMA UFC Klein TK BAX Foto: ,
Ľudovít Klein a Attila Végh na tlačovke po návrate z turnaja UFC 253.
debata

Po úspešnom debute na galavečere UFC 253 je presvedčený, že v najbližšom vystúpení už splní limit perovej hmotnostnej kategórie (66,2 kg pri netitulových zápasoch).

Klein sa o premiére dozvedel na poslednú chvíľu a v Abú Zabí navážil o 1,8 kg viac. Vzdal sa podielu z finančnej odmeny v prospech svojho súpera Shanea Younga z Nového Zélandu, ktorého v posledný septembrový víkend knokautoval po minúte a 16 sekundách:

"Bolo to trošku nečakané, dostali sme síce echo, že bude možnosť zápasu v UFC, ale až v októbri. Prišla ponuka, zobrali sme to, aj keď som mal trošku vyššiu váhu, cítil som sa tak, že to dovtedy zhodím. Na poslednú chvíľu sme museli vybavovať lekárov, dva dni sme boli v karanténe, v prvé dni ani nebola strava, akú by som potreboval.

V deň váženia sa to stoplo a vedel som, že s tým budú problémy. Snažili sme sa, ale už to hraničilo so zdravím, rozhodli sme sa, že to stopneme. Dohodol som sa so súperom, že mu odovzdám nejaké percentá z výplaty, on s tým súhlasil." Pokiaľ by Slovák splnil limit, zinkasoval by prémiu 50.000 USD za KO večera.

VIDEO: Ľudovít Klein a Attila Végh hodnotia turnaj UFC 253

Napriek tomu, že sa Klein vo veku 25 rokov stal prvým slovenským bojovníkom v histórii UFC, pred duelom nepociťoval trému. V prípade prehry by sa jeho púť v organizácii skončila.

"Pred zápasom mi to nepovedali, dozvedel som sa to až po ňom. Do zápasu som išiel pokojný, s čistou hlavou, vedel som, že mám dobre natrénované. Potreboval som podať životný výkon, môj cieľ bol ukončiť ho pred časovým limitom, čo sa mu predtým nestalo v profesionálnej kariére.

Som rád, že sa mi to podarilo. Neveril som, že sa to takto rýchlo všetko zbehlo," povedal Slovák, ktorý v UFC debutoval v špecifických podmienkach spôsobených pandémiou nového koronavírusu:

„Zažili sme toho veľmi veľa, každý deň tam bol pre mňa obrovský zážitok. Po prílete nás čakala pani z UFC, oni sa o všetko starali, my sme nemuseli ani prstom pohnúť. Na všetko tam boli ľudia, dva dni sme boli v karanténe, dostali sme prispôsobenú izbu, v ktorej sme mohli trénovať. Mali sme mediálne povinnosti, bolo to pre mňa zase niečo nové. Užíval som si to tam celý čas, zapôsobilo to na mňa dobre, bolo vidno profesionalitu a to, že sú najlepší na svete.“

Kleina v Spojených arabských emirátoch sprevádzal tréner Attila Végh, ktorý bol v minulosti šampiónom Bellatoru, druhej najprestížnejšej organizácie hneď po UFC.

"Prežívali sme extrémne emócie, hulákali sme ako diví. Chceli sme vbehnúť do klietky, mohol tam ísť len jeden, tak som do nej vbehol. Všetko bolo precízne a načas, všetko ubehlo tak rýchlo. Atmosféru neviem porovnať, brali sme to tak, že sme na tréningu. Ukázal naozaj životný výkon.

Čakali sme, kto bude prvý Slovák, Lajoš sa zapísal do histórie, predviedol brutálny výkon a zvíťazil. Otvorila sa mu brána, toto je však začiatok cesty, ktorá naňho čaká," povedal Végh.

Jeho zverenec chce na tejto ceste pokračovať čo najskôr.

"O budúcnosti neviem hovoriť konkrétne, ale tento rok by sme chceli ešte jeden zápas, najlepšie v decembri.

Neprestal som trénovať, aj v karanténe som sa hýbal. Od skončenia päťdňovej karantény trénujem naplno, určite budem stopercentne pripravený nastúpiť na zápas, aj váhu splním na sto percent," zdôraznil Klein na pondelňajšej tlačovej konferencii, ktorá sa konala po vypršaní jeho karantény po návrate na Slovensko.

Člen trnavského klubu Spartakus Fight Gym si trúfa aj na rebríčkovo vyššie postavených bojovníkov: „Nebudem sa vyhýbať žiadnemu súperovi.“

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Attila Végh #Ľudovít Klein