Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Procházka šokuje: Ak by som chľastal, v klietke som ešte silnejší

Na československej MMA scéne je aktuálne jasnou jednotkou. Jiří Procházka si urobil výborné meno v japonskom Rizine a vyšiel mu aj vstup medzi elitu v zámorskej UFC.

24.07.2020 11:29
Procházka MMA Foto:
Česká MMA hviezda Jiří "Denisa" Procházka.
debata

Pri svojom debute v najprestížnejšej MMA organizácii zdolal Švajčiara Volkana Oezdemira, keď súpera knokautoval v druhom kole.

Procházka sa hrdí príkladným životným štýlom. Venuje sa meditáciám, dbá na mentálnu prípravu a aj vďaka pôsobeniu v Japonsku ho volajú „český samuraj“.

Lenže aj rodený Moravák je len človek a má svoje slabosti. Ako priznal v podcaste U Kulatého stolu, aj on sa niekedy podľahne čaru alkoholu.

A hoci pre väčšinu ľudí má tekutý mok na druhý deň po konzumácii neblahé účinky, Procházka to má inak.

"Druhý deň po akcii si vždy užívam. Baví ma energia, ktorú pociťujem. V alkohole je množstvo cukru, zrejme to bude tým.

Avšak nerobím to často. Pre moje telo to nie je najlepšie. Ale mal som vo zvyku druhý deň nabehnúť do gymu a absolvovať tréning do krvi.

Vravel som si, že ako môžem mať takú silu a vytrvalosť. Niekedy mám pocti, že keby som pil, bol by som v klietke ešte lepší," prekvapil Procházka.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Priznal, že jeho obľúbeným alkoholom je vodka.

„Mám ju rád, pretože je to čistý alkohol. Má svoje kúzlo a drží agresívneho ducha. Keď sa podarí víťazný zápas, s partiou kamarátov pijeme vodku a oslavujeme. Nie je to nič, čo by sa často opakovalo,“ dodal.

Procházka po výhre nad Oezdemirom poskočil v rebríčku poloťažkej váhy UFC na deviate miesto. Pred ním sú už len šampión Jon Jones, Dominick Reyes, Thiago Santos, Jan Blachowicz, Corey Anderson, Glover Teixeira, Anthony Smith a Alexander Gustafsson.

„Môj cieľ je jasný. Vyčistiť konkurentov v divízii a získať titul šampióna UFC,“ vyjadril sa Procházka.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #UFC #MMA #Jiří Procházka