Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odkaz synovi? Nebuď teplý, inak to z teba vymlátim, šokuje Vémola

Karlos Vémola je svojský človek. Provokácie a slovné útoky patria k jeho štýlu. Súperom v klietke sa nimi veľakrát dostane pod kožu.

26.06.2020 20:00
Karlos Vémola MMA Foto:
Český bojovník MMA Karlos Vémola.
debata (15)

Tentoraz však český bojovník MMA udrel na citlivú nôtu. Urazení nie sú jeho rivali z oktagonu, ale členovia homosexuálnej komunity.

V talk show „7 pádov Honzy Dědka“ rozprával aj o svojich deťoch. Keď prišla rada na jeho syna Karlosa juniora, prostoreký Vémola predviedol svojrázny humor.

„Môj chlapec je trochu mäkký. Má deväť rokov, ale ja vravím, že má šesť, pretože je chudák taký pomalší. Má to po mame,“ nešetril ani svoju bývalú partnerku a pokračoval:

„Juniorovi vravím, že môže byť šampión, napríklad vo futbale. Lenže je mäkký, taký baleťák. Hlavne nebuď teplý, inak to z teba vymlátim, vypočuje si niekedy odo mňa.“

Najlepšie zarábajúci bojovníci v UFC Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Conor McGregor (Írsko) - 13,89 milióna

Sociológ: Nebezpečný signál

Reakcie dlho na seba nenechali čakať. Časť českej verejnosti Vémolu odsúdila a nazvala ho necitlivým ignorantom.

"To, že Karlos Vémola vyrastal v prostredí bojových športov, kde sa veci riešia násilím, zrejme vysvetľuje jeho názor.

Problematické je, že ho prezentuje verejne a môže tak navádzať rodičov k nezmyselnému násiliu na deťoch," povedal pre Nova TV Zdeněk Sloboda zo Sociologického ústavu Akadémie vied ČR a dodal:

„Vysiela to zároveň verejnosti signál, že je v poriadku biť ľudí, o ktorých si myslíme, že sú iní. A netreba zabúdať na fakt, že homosexualitu nie je možné z niekoho vymlátiť.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Vémola: Ľudia sú hovädá

Vémola sa bráni, že cela kauza bola spôsobená tým, že jeho slová boli vytrhnuté z kontextu.

„Bral som to ako pohotovú vtipnú reakciu. Ako to ľudia môžu brať vážne? Nie som rasista a homosexuáli mi nevadia. Naopak, čím viac ich je, tým viac žien zostáva pre mňa,“ reagoval bojovník so skúsenosťami zo zámorskej UFC.

Priznal, že v detstve mal prísnu výchovu a občas vyfasoval aj bitku. Potomkov však vychováva iným štýlom.

"Myslím, že ľudia sú hovädá a nerozumejú srande. Bol to žart a teraz si všetci myslia, že mlátim syna. Milujem ho najviac na svete.

Prvorodený syn je pre chlapa to najviac. Mal som prísnu výchovu, rodičia ma aj bili, ale na svojho syna som v živote ruku nesiahol," vysvetľuje.

Vémola verí, že na kauzu sa rýchlo zabudne a že mediálny poprask neovplyvní jeho prípravu na blížiaci sa duel.

Jeho prvým súperom po novembrovej prehre s Attilom Véghom bude Václav Mikulášek, známy pod prezývkou Baba Jaga. Rivali sa stretnú 26. septembra v hlavnom dueli galavečera Oktagon 17 v pražskej hale O2 Universum.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Karlos Vémola #zmiešané bojové umiena