Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako sa časy zmenili. Chabib žiadal Conora o tričko, boli priatelia

Zmiešané bojové úmenia sú tvrdý šport. Priamy konflikt v klietke nenahráva priateľstvám medzi zápasníkmi, minimálne nie medzi rivalmi túžiacimi po titule v rovnakej hmotnostnej kategórii. História MMA nepozná mnoho dvojíc, ktoré by sa nezniesli tak veľmi ako Ír Conor McGregor a Rus Chabib Nurmagomedov. Kedysi sa však rešpektovali.

30.04.2020 19:57
debata

McGregor absolvoval debut v Mekke bojových športov v Las Vegas v septembri 2014. Nurmagomedov bol už v tom čase skúsenejší bojovník organizácie UFC, drzého Íra podporoval. V príprave na zápas mu písal verejne prostredníctvom sociálnej siete Twitter, keď k fotke McGregora v tričku s jeho vlastnou značkou uviedol:

„Páči sa mi toto tričko, jedno potrebujem pre seba.“ McGregor reagoval: „Si môj chlapík, Chabib.“ Nurmagomedov pokračoval v konverzácii: „Hej, Conor, som vo Vegas. Keď prídeš, daj mi vedieť. Chcem od teba jedno takéto tričko.“ McGregor nadviazal: „Dohodnuté, braček. Zajtra letím do Vegas. Ozvi sa a môžeme si zatrénovať.“

Komunikácia medzi Conorom McGregorom a Chabibom... Foto: twitter.com/TeamKhabib
Bez nazvu Komunikácia medzi Conorom McGregorom a Chabibom Nurmagomedovom zo septembra 2014.

Obaja bojovníci stúpali rebríčkom ľahkej váhy nahor. Súboj o titul bol len otázkou času. S rivalitou prišli čoraz ofenzívnejšie vyjadrenia z jednej či druhej strany. Navyše, pridali sa fyzické útoky mimo oktagonu, keď sa rivalita preniesla aj na tímy oboch bojovníkov.

"S výnimkou jedného zápasu som nikdy nevstúpil do klietky s úmyslom ublížiť súperovi. Nie je mojím cieľom spôsobovať iným bolesť. Mal som niekoľko súbojov, keď som vycítil, že môžem súperovi nepekne ublížiť. No radšej som sa mu snažil dohovoriť a presvedčiť ho, aby sa vzdal.

V ostatných rokoch som vliezol do klietky niekoľkokrát, víťazstvá mi však nepriniesli zvlášť veľkú radosť. Teda až s výnimkou jedného zápasu. Toho chlapíka som zmlátil s veľkým potešením, to vám poviem…" vrátil sa vlani pre RT Sport Nurmagomedov k zápasu s McGregorom, keď ho v októbri 2018 uškrtil vo 4. kole.

Mela po vzájomnom dueli. Ukázalo sa, že neznášanlivosť oboch bojovníkov presiahla hranice tradičných predzápasových prekáračiek.

Ír od vzájomného duelu prešiel turbulentným obdobím, za priestupky ho okrem iných hlasno kritizoval aj Nurmagomedov. V januári tohto roka sa vrátil do UFC, chce znovu zápasiť a túži po odvete s dagestanským šampiónom. Ten zatiaľ trvá na svojom, že si McGregor musí odvetu zaslúžiť a zdolať niekoľkých elitných bojovníkov.

Nurmagomedov zdolal McGregora Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Chabib Nurmagomedov a jeho povestné chvaty....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA #Chabib Nurmagomedov