Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to šéf, žasnú nad Fergusonovou tortúrou. Chabib a McGregor by sa na to vykašľali

Jeho zápas s Chabibom Nurmagomedovom päťkrát preložili. Keď zostal ruský bojovník MMA zostal uväznený v Rusku, v galavečere UFC 249 mal bojovať s Justinom Gaethjeom.

22.04.2020 16:48
Tony Ferguson Foto: ,
Tony Ferguson (vpravo).
debata (1)

Aj tento duel však napokon preložili. Tony Ferguson sa napriek tomu rozhodol splniť váhový limit na pôvodne titulový súboj ľahkej váhy UFC.

Svoju cestu k zhadzovaniu zverejňoval na sociálnej sieti. V deň plánovaného súboja zverejnil video z váženia. Výsledok: 155 libier (70 kg), na duel by teda mohol nastúpiť.

Bojovnícky kemp

Američan splnil sľub, ktorý dal sám sebe, no podľa vlastných slov tortúru podstúpil aj kvôli niečomu inému.

„Nebolo to len pre mňa, ale aj pre môj tím, sponzorov a, samozrejme, pre moju rodinu. Znamená to pre mňa veľa. Stálo ma veľa mentálnych síl, aby som podstúpil tento bojovnícky kemp. Bola to však veľká skúsenosť,“ povedal Ferguson pre ESPN.

Bývalý šampión, dnes spolukomentátor Daniel Cormier ocenil Fergusonovu disciplínu a mentálnu odolnosť:

„Zhodenie váhy je príkladom disciplinovanosti tohto muža. Je to ťah šéfa. Síce s Tonym nemám najlepšie vzťahy, ale je to tak. Mám rad Chabiba, ale on by sa na toto nedal. Nezhodil by váhu za nič. Netrpel by bez dôvodu, takisto ani Conor McGregor. Tony to urobil a je to veľká vec.“

Galavečer na Floride?

Nie každého však Fergusonov kúsok uchvátil. McGregor mu síce na Twitteri najskôr pogratuloval k „excelentnému víťazstvu“, no o pár minút v ďalšom príspevku napísal:

„Keď ťa dostanem, dobijem ťa až po pulpózne jadro (nucleus pulposus, centrálna časť medzistavcovej platničky, pozn.),“ použil netradičné, priam medicínske spojenie. U írskeho búrliváka sme už však videli (a počuli) všeličo.

Ferguson by sa o dočasný titul šampióna ľahkej váhy UFC mal stretnúť s krajanom Gaethjeom 9. mája. Podľa stránky MMA Fighting by sa mal zápas uskutočniť v štáte Florida. Ak nepríde k ďalšiemu odkladu…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chabib Nurmagomedov #Tony Ferguson #UFC 249