Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezdomovec ničí ťažké váhy. Čaká ho Hollywood, chce Furyho

Pri pohľade na kamerunského "Predátora" sa nejednému zápasníkovi MMA rozklepú kolená. Drsné africké rysy a robustná muskulatúra na takmer dvojmetrovom chlapovi vzbudzujú rešpekt. Francis Ngannou má 33 rokov a zreje ako víno.

10.03.2020 08:50
Francis Ngannou Foto: ,
Francis Ngannou (vľavo) v decembri 2017 knokautoval v 1. kole aj legendárneho Alistaira Overeema.
debata (2)

Zápasník ťažkej váhy zmiešaných bojových umení začínal neskôr. Mal 27 rokov, keď nastúpil na prvý profesionálny zápas. Väčšina bojovníkov pochádza zo skromných pomerov, no Ngannou absolvoval obzvlášť kľukatú cestu medzi úspešných.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

What a week?! but the work must be done☝️. #thepredator #UNCROWNEDCHAMP

Príspevok, ktorý zdieľa Francis Ngannou (@francisngannou),

Narodil sa v maličkej dedinke Batié. Wikipedia ho dnes uvádza ako jediného známeho rodáka. Vyrastal v chudobe, dostal minimálne vzdelanie. Po rozvode rodičov žil od 6 rokov s tetou.

Od 12 rokov pracoval vo firme zameranej na ťažbu piesku. Lákali ho viaceré gangy, no odmietal medzi ne vstúpiť. Trénoval box a privyrábal si príležitostnými prácami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Knocked out the damn stone in round 2 . Let's go again on March 28th. #thepredator #UNCROWNEDCHAMP

Príspevok, ktorý zdieľa Francis Ngannou (@francisngannou),

Ngannou v 26 rokoch emigroval za lepším životom do Francúzska. Chcel byť profesionálny boxer. Ocitol sa v Paríži bez peňazí, priateľov či strechy nad hlavou.

„Celý život som čakal na príležitosť, ktorá neprichádzala. Musel som niečo zmeniť a ísť šťastiu oproti. Mohol som sa mýliť a zlyhať, no nedozvedel by som sa to, ak by som to neskúsil,“ vravel o životnom rozhodnutí pre Yahoo.

Ngannou žil na ulici a trénoval box, kým ho tréner nedotlačil k MMA. „Netušil som, čo odo mňa chce. Nevedel som, čo je MMA,“ priznal Kamerunčan.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I used to do double unders back in the day when I started boxing and I really wanna get back to it because boxing is great. #thepredator #UNCROWNEDCHAMP

Príspevok, ktorý zdieľa Francis Ngannou (@francisngannou),

V oktagone sa chytil, za dva roky sa piatimi víťazstvami prebojoval do najprestížnejšej organizácie UFC. Momentálne má bilanciu 14 víťazstiev, 3 prehry – žiadnu pred limitom.

V januári 2018 dostal šancu na titul v ťažkej váhe, no Stipe Miocic obhájil víťazstvom na body. V ostatných troch súbojoch zdemoloval súperov, najdlhšie s ním vlani v júni vydržal Junior dos Santos – 71 sekúnd.

Očakáva sa, že pre dvojku v rebríčku UFC príde šanca na titul znovu a možno už v roku 2020.

Ngannou sa po vstupe do organizácie naučil komunikovať. Ovláda už aj angličtinu a jeho cena na trhu stúpa. Začína zarábať veľké peniaze, je zaujímavý aj z marketingového hľadiska. V tomto roku sa má objaviť v 9. pokračovaní filmovej série Rýchlo a zbesilo.

Africký bojovník nezanevrel ani na box a vyzval kráľa ťažkej váhy Tysona Furyho. „Rád by som to skúsil s Tysonom. No nejde mi len o jeden zápas, chcem v boxerskom svete zanechať odkaz. Uvidíme, čo pristane na stole a či to bude atraktívne,“ naznačil Ngannou pre MMA Junkie.

Fury pre zmenu naznačil, že by si rád vyskúšal zápas v MMA. „Neviem, či to myslel vážne, alebo to povedal v rámci šou. No som Tysonovi k dispozícii. Som pripravený na zápas v oktagone a odvetu v ringu. Fury, spoznáš pravú silu!“ odkázal Ngannou „Kráľovi cigáňov“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Let's make it happen #NgannouFury . #wilderfury2

Príspevok, ktorý zdieľa Francis Ngannou (@francisngannou),

Bojovník sa stal v Afrike inšpiráciou pre deti zo skromných pomerov. Nezabúda, odkiaľ pochádza:

"Najskôr chcem zabezpečiť seba a rodinu. Potom chcem dať príležitosť deťom v mojej krajine. Deťom, ktoré snívajú o športovej kariére či práci doktora. Pri poslednej návšteve Kamerunu som priniesol veci potrebné na MMA a kúpil som priestor, aby sme rozbehli cvičisko.

Deti vidia, v akých podmienkach som vyrastal a kam som sa dostal. Dáva im to nádej znovu snívať. Cesta na vrchol nie je jednoduchá, no dôležité je, že je možná."

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Francis Ngannou