Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trumpov miláčik vyplakával po prehre: Môže za to rozhodca

Keď sa na vážení proti sebe postavili účastníci hlavného zápasu turnaja UFC 245 Colby Covington a Kamaru Usman, éterom sa niesli silné slová.

17.12.2019 11:26
debata (4)
Kamaru Usman krátko po tom, ako poslal na zem... Foto: Reuters, Stephen R. Sylvanie
Kamaru Usman, Colby Covington Kamaru Usman krátko po tom, ako poslal na zem Colbyho Covingtona.

„Skončíš v nemocnici,“ povedal Covington súperovi s nigérijskými koreňmi. Po skončení sobotňajšieho súboja, v ktorom obaja bojovníci MMA predviedli špičkové výkony, bolo všetko inak.

Do nemocnice putoval veľkohubý Covington, ktorý v polovici zápasu po presnom údere od Usmana utrpel fraktúru čeľuste. Napriek tomu vydržal v klietke až do piateho kola, ktoré prinieslo rozhodnutie.

Usman zasypal rivala sériou úderov, dvakrát ho poslal k zemi a rozhodca Marc Godard nemal inú možnosť, ako duel ukončiť. Afričan triumfoval technickým knokautom a zostal kráľom UFC vo welterovej váhe.

„Nastúpil som do klietky s vedomím, že buď ho zbijem alebo budem zbitý. Rozhodca ma však okradol, jeho výroky bola jedna veľká hanba. Súperovi dovolil šetriť čas a napokon predčasne a bez dôvodu ukončil zápas. Rovnako ako Ameriku, moju vôľu a odhodlanie nikto nezlomí. Nič ma nezastaví. Neprajníkom odkazujem, že ešte nič nevideli,“ napísal Covington na svojom instagrame.

Galavečer UFC 245 v Las Vegas Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Kamaru Usman zasahuje Colbyho Covingtona počas...

V Brazílii ho nenávidia

Covington patrí medzi najkontroverznejšie postavy svetového MMA. A nie je to len tým, že otvorene podporuje anti-imigrantskú politiku amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Mimochodom, členovia Trumpovej rodiny sú jeho veľkými fanúšikmi. Prezidentovi synovia Donald Jr. a Eric osobne sledovali jeho augustový víťazný duel proti Robbiemu Lawlerovi.

Rok predtým Covington priniesol majstrovský opasok priamo do Bieleho domu, Trump mu zatelefonuje po každom víťaznom zápase. Covingtona málokedy uvidíte bez červenej čiapky, ktorú s obľubou nosí americký prezident a vyníma sa na nej nápis Make America Great Again (Opäť urobme Ameriku veľkou).

Jeho kariéra v elitnej organizácii ešte pred niekoľkými rokmi visela na vlásku. Po výhre nad Dong Hyun Kimom mu oznámili, že šéfovia UFC s ním nepredĺžia zmluvu.

Covington sa preto rozhodol pre zmenu imidžu. Z tichého bojovníka sa stal veľkohubý provokatér, ktorý urážal všetkých naokolo – súperov, fanúšikov i samotných šéfov UFC.

Keď pred dvoma rokmi v Brazílii zdolal domácu hviezdu Damiana Maia, vyskočil na klietku a smerom do publika zakričal: „Všetci ste nechutné zvieratá a Brazília je jedna veľká diera!“

Vlani mal nastúpiť proti ďalšiemu Brazílčanovi Rafaelovi dos Anjosovi v Rio de Janeiro. Šéfovia UFC však z obáv o Covingtonovu bezpečnosť presunuli súboj do Chicaga.

Hoci mu víkendový duel proti Usmanovi nevyšiel, Covington stále zostáva jedným z najlepších bojovníkov vo welterovej váhe. Kto bude jeho ďalším súperom, ukážu najbližšie mesiace.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Kamaru Usman #Colby Covington