Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pripravoval sa aj v Bratislave. Legenda stratila zápas 4 sekundy pred koncom

Bil sa s najlepšími a bil sa poriadne. Bol šampión viacerých organizácií MMA i majstrom sveta v kickboxe. Jediné, čo mu v kariére chýba, je titul v UFC.

08.12.2019 14:48
Alistair Overeem Foto: ,
Alistaira Overeema po zápase viac štvala prehra než hrozivo vyzerajúce zranenie.
debata

Keď Alistair Overeem (39) zavítal v lete do Bratislavy, hala v Oktagon Fighting Academy praskala vo švíkoch. Na žinienke sa tlačilo asi 70 záujemcov – z nich mnoho známych tvári slovenskej i českej scény. Každý si chcel zatrénovať s holandskou legendou a aktuálnou šestkou rebríčka ťažkých váh.

Overeem sa v noci na nedeľu predstavil na podujatí UFC na ESPN, kde obstaral hlavný zápas večera proti Jairzinhovi Rozenstruikovi. Mimochodom, v prvom predzápase zvíťazil český bojovník Machmud Muradov.

K úspechu mal nakročené aj skúsený Overeem. Nebol príliš aktívny, no kontroloval priebeh a získaval potrebné body. Smeroval k víťazstvu, od ktorého ho delili štyri sekundy piateho kola. Potom však od o osem rokov mladšieho bojovníka zo Surinamu inkasoval dynamit a jeho vrchná pera doslova explodovala.

Overeem po kombinácii zakončenej úderom pravačkou padol na zadok. A síce sa veľmi rýchlo postavil, rozhodca ukončil zápas. Nie všetkým sa to páčilo, no aj komentátori po opakovaných a detailných záberoch uznali, že išlo o jedno z najhorších otvorených poranení v MMA.

Dokáže sa Overeem vrátiť na víťaznú vlnu a zabojuje ešte raz o titul svetovej jednotky? V roku 2016 v zápase o pás podľahol Stipemu Miocicovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Alistair Overeem #Jairzinho Rozenstruik