Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel sa chce vyrovnať Schumacherovi

Môže napodobniť Michaela Schumachera. Ak Sebastian Vettel zvíťazí na nedeľňajšej Veľkej cene Číny, treťom podujatí MS automobiov F1 (štart o 9.00), stane sa prvým jazdcom po siedmich rokoch, ktorý vyhral úvodné tri podujatia šampionátu. Naposledy sa to podarilo práve jeho niekdajšiemu vzoru a skúsenejšiemu krajanovi v roku 2004, v ktorom zároveň vybojoval svoj dosiaľ posledný siedmy titul.

16.04.2011 09:44
Vettel cieľ Foto: ,
Sebastian Vettel.
debata

Dvadsaťtriročný Vettel má všetky predpoklady na to, aby zajtra dosiahol tretí triumf sezóne, čím by svoju víťaznú sériu natiahol už päť podujatí v rade. Veď obhajca titulu je suverénom doterajšieho priebehu MS. V Austrálii i Malajzii vyhral preteky i kvalifikáciu a v Číne bol najrýchlejší v oboch včerajších voľných tréningoch.

„Naozaj sme veľmi silní. Stále je však dosť vecí, na ktorých musíme ešte popracovať. To však nič nemení na tom, že chcem opäť vyhrať,“ citoval Vettela server autosport.com. Nemecký mladík už v Číne raz vyhral. Pred dvoma rokmi tu dosiahol historicky prvý triumf v F1 pre svojho súčasného zamestnávateľa tím Red Bull.

Monoposty rakúskeho výrobcu energetických nápojov Dietricha Mateschitza však majú problémy najmä so systémom KERS, ktorý môže zohrať významnú úlohu. Trať v Šanghaji má totiž najdlhšiu rovinku v celom seriáli MS a vďaka spoľahlivo fungujúcemu systému pre obnovu kinetickej energie tu môžu jazdci získať určitý náskok.

Víťaznú sériu Vettela sa pokúsi zastaviť najmä stajňa McLaren s Lewisom Hamiltonom a Jensonom Buttonom. Obaja jej jazdci skončili doteraz vždy druhí (Hamilton v Austrálii, Button pred týždňom v Malajzii).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba