Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel chce ukončiť nevídanú sériu v F1

Sedem rôznych víťazov v siedmich úvodných pretekoch stačilo. S najvyrovnanejším začiatkom sezóny v histórii MS automobilov F1 chce definitívne skoncovať Sebastian Vettel.

23.06.2012 09:14
Sebastian Vettel Foto:
Sebastian Vettel.
debata

Nemecký obhajca titulu túži byť prvým pretekárom, ktorý v tomto roku vyhrá dve podujatia.

Jazdec tímu Red Bull síce v posledných troch pretekoch nestál na stupni víťazov, ale v celkovom poradí mu patrí 3. miesto len s trojbodovým mankom na vedúceho Hamiltona. A v uliciach Valencie, kde sa v nedeľu jazdí Veľká cena Európy (štart o 14.00 SELČ) v posledných dvoch rokoch vždy vyhral. „Z posledných pretekov sme sa poučili a viem, že vo Valencii urobíme krok dopredu. Chcel by som uspieť,“ povedal Vettel pre autosport.com.

Podľa odborníkov by mohol zajtra zvíťaziť aj Lewis Hamilton. Brit sa vďaka triumfu pred dvoma týždňami v Kanade dostal na čelo MS a pred nasledujúcou domácou veľkou cenou v Silverstone si chce zvýšiť sebavedomie. V jeho neprospech však hovorí fakt, že mclareny doteraz vo Valencii ani raz nevyhrali. „Ľudia sa ma pred každými pretekmi pýtajú, ako to vidím, a ja vždy odpovedám, že je ťažké niečo predvídať. To isté poviem aj teraz,“ poznamenal Hamilton.

Pokojne sa však môže stať, že ôsme podujatie bude mať ôsmeho víťaza. Na výber však už veľa možností nie je. Prekvapiť môže Schumacher, ktorý dosahoval v poslednom období dobré výsledky najmä v kvalifikáciach. Má však smolu a tento rok získal zatiaľ iba chudobné dva body. Zaváhanie osvedčených favoritov by mohli využiť jazdci Lotusu. Hlavne Grosjean sa pred dvoma týždňami v Montreale prezentoval dobrým výkonom, ktorý korunoval druhým miestom a netreba zabúdať ani na jeho tímového kolegu Räikkönena.

Poradie MS – jazdci:

1. Hamilton (V. Brit./McLaren) 88 b., 2. Alonso (Šp./Ferrari) 86, 3. Vettel (Nem./Red Bull) 85, 4. Webber (Austr./Red Bull) 79, 5. Rosberg (Nem./Mercedes) 67, 6. Räikkönen (Fín./Lotus) 55. Pohár konštruktérov: 1. Red Bull 164, 2. McLaren 133, 3. Lotus 108, 4. Ferrari 97, 5. Mercedes 69, 6. Sauber 58.

debata chyba