Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg chce prelomiť kliatbu nemeckých tratí

Pred dvoma týždňami nedokončil prvé preteky v tejto sezóne. Navyše, jeho tímový kolega a jediný súper v boji o majstrovský titul Lewis Hamilton na domácej pôde vyhral a znížil jeho náskok na štyri body. Nico Rosberg má preto pred nedeľňajšou Veľkou cenou Nemecka automobilov F1 (štart o 14.00) jediný cieľ - vyhrať.

19.07.2014 11:00
Nico Rosberg, Lewis Hamilton Foto: ,
Suveréni tohtoročnej sezóny Nico Rosberg (vľavo) a Lewis Hamilton.
debata

A to aj napriek tomu, že na domácich okruhoch v kráľovskej automobilovej triede ešte ani raz neskončil na stupni víťazov.

„Pre dobrý výsledok chcem urobiť maximum,“ uviedol Rosberg pre portál autosport.com. „Hockenheim je totiž okruh, na ktorom som v priebehu kariéry vo všetkých juniorských kategóriách vyhral najviac pretekov. Takže viem, ako tu mám ísť,“ doplnil Nemec, pre ktorého je desiate podujatie sezóny zároveň po Monaku druhým domácim.

Líder šampionátu má za sebou náročný týždeň. Minulý piatok sa oženil so svojou dlhoročnou priateľkou Vivian Siboldovou, v stredu predĺžil zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom tímom Mercedes až do konca roka 2017 a na víkendovom podujatí na Hockenheimringu vzdá poctu futbalistom Nemecka, novým majstrom sveta, keď nastúpi so zmeneným dizajnom prilby. Na poslednú chvíľu ho však musel čiastočne poopraviť. Na protest Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vymenil majstrovskú trofej za štyri hviezdičky symbolizujúce štyri tituly pre nemeckých futbalistov. „Je to škoda, rád by som mal na helme ten pohár ako vzdanie holdu chalanom. Ale rešpektujem námietku FIFA,“ poznamenal na twitteri na margo rešpektovania autorských práv.

Na šieste víťazstvo v sezóne však pomýšľa aj Hamilton. Vďaka triumfu v Silverstone a najmä Rosbergovmu výpadku sa na svojho tímového parťáka opäť bodovo dotiahol, čím je boj o majstrovský titul otvorený. „Očakávam horúce leto a možno aj jeseň,“ skonštatoval Niki Lauda, trojnásobný majster sveta a súčasný výkonný riaditeľ Mercedesu, ktorý predpokladá, že interná vojna medzi oboma pretekármi sa znova naplno rozhorí. „Nebudeme do nej zasahovať. To je veľmi dôležité. Nezasahujeme od začiatku, tak prečo by sme mali teraz? Bude zaujímavé to sledovať, pretože obaja jazdci sú presne na rovnakej úrovni,“ doplnil Rakúšan.

Poradie MS – jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 165 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 161, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) 98, 4. Alonso (Šp./Ferrari) 87, 5. Bottas (Fín./Williams) 73, 6. Vettel (Nem./Red Bull) 70. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 326, 2. Red Bull 168, 3. Ferrari 106, 4. Williams 103, 5. Force India 91, 6. McLaren 90.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes GP #Nico Rosberg #Veľká cena Nemecka